Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Η βροχή "έπνιξε" και την κινητοποίηση



Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα για την Αττική και για το Κερατσίνι! Κόσμος ταλαιπωρήθηκε, δρόμοι πλημμύρισαν! 
Η Δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα ήταν κλειστές λόγω της συμμετοχής στην συγκέντρωση που θα οργάνωνε ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μπροστά στο υπουργείο Ναυτιλίας, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Βέβαια λόγω της κακοκαιρίας και η κινητοποίηση δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή, αν και ο δήμος παρέμεινε κλειστός. Κλειστός μια ημέρα που θα μπορούσε να δώσει λύσεις σε προβλήματα που εκτάκτως δημιουργήθηκαν. 
Δυστυχώς δεν υπήρξε η ευελιξία για αναβολή της κινητοποίησης. Δεν υπήρξε ευελιξία μια μέρα όπου με την κλιμάκωση των καιρικών φαινομένων το Επιχειρησιακό Κέντρο στην Περιφέρεια Αττικής, για την καλύτερη εποπτεία της κατάστασης και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων ήταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με υπηρεσίες και διευθύνσεις δήμων, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το θέμα της πώλησης του ΟΛΠ, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας είναι σημαντικό, όμως γιατί δεν έκλεισαν οι υπηρεσίες του δήμου και για άλλα σημαντικά θέματα,  π.χ. για τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία μέχρι σήμερα, ποια κινητοποίηση έγινε; Τα παιδιά του Κερατσινίου δεν πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με τα παιδιά άλλων δήμων; 
Και τελικά είναι διαφορετικό οι υπηρεσίες να κλείνουν με απόφαση κάποιας αρχής (πιθανόν να προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο) και διαφορετικό οι εργαζόμενοι στους δήμους με τα συλλογικά τους όργανα να αποφασίζουν απεργίες και κινητοποιήσεις.
Και βεβαίως δίκαιες είναι οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για το κλείσιμο των υπηρεσιών χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Όχι τόσο για το διαδικαστικό του θέματος, αφού αγνοήθηκε το κορυφαίο συλλογικό όργανο, αλλά για την επιτυχία στην υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων. 
Η κινητοποίηση για την ιστορική καταγραφή και μόνο, αλλιώς για την τιμή των όπλων, κάποιες φορές δίνει αντίθετα μηνύματα στην κοινωνία και στον αντίπαλο!


Το βίντεο του Μ. Λαμπαρδάκη