Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

..."αντικειμενικό» μου ΔΡΑΠΕΤΣΙΝΙ

Η ανάρτηση "Η βροχή "έπνιξε" και την κινητοποίηση" προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής με ανάρτηση στο fb .
Στο διάλογο που ακολούθησε, το Δραπετσίνι εν τω μέσω της νυκτός, κυριολεκτικά, έδωσε μια πρώτη απάντηση για όσα του καταλογίζονται. Παρακάτω η απάντηση αλλά και η ανάρτηση του δημάρχου:


Ας ξεκινήσουμε από τα απλά! Κατ΄ αρχάς ευχαριστούμε για την τιμή!
Το «Δραπετσίνι» δεν είναι αντικειμενικό! Είναι ένα blog και η θέση που διατυπώνει είναι υποκειμενική. Κάθε κείμενο εκφράζει τις απόψεις του συντάκτη του άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου έχει συγκεκριμένη πληροφόρηση, δικό του backround, «συγκεκριμένους φίλους»! Ποτέ δεν μιλήσαμε για αντικειμενικότητα.
Στις δημοσιεύσεις ενός Blog υπάρχουν δύο δρόμοι. Ο ένας είναι να δημοσιεύει τα δελτία τύπου του δήμου και να ευλογεί ό,τι καλό πράττει η δημοτική αρχή και ο άλλος να διατυπώνει και άποψη-σχόλιο για κάποια θέματα. Αυτό επιλέγουμε να κάνουμε, ίσως όχι πάντα με επιτυχία. Φυσικά ποτέ δεν επιθυμούμε να στεναχωρήσουμε κάποιον, και ιδίως φίλους αγαπημένους από τα παλιά. 
Επιπλέον η όποια κριτική γίνεται για να ακουστεί και ή άλλη άποψη και κυρίως οι άνθρωποι της εξουσίας, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, εκτός από τα ατελείωτα ευχολόγια που ακούν γύρω τους να ακούν και μια διαφορετική φωνή. Αν η φωνή αυτή "ενοχλεί", αν ακουμπάει τις ευαίσθητες χορδές σημαίνει ότι δεν είναι χαμένος χρόνος και ακόμα ότι υπάρχει ελπίδα!
Για το κείμενο:
1. Το σχόλιο «Η βροχή "έπνιξε" και την κινητοποίηση» αναφέρεται κυρίως στην αποτυχία της κινητοποίησης για ένα τόσο μεγάλο θέμα σε συνδυασμό με τη μεγάλη βροχή. Η φωτογραφία και τα κείμενα που δημοσιεύτηκαν για την κινητοποίηση επιβεβαιώνουν την θέση αυτή. 


2.Η θέση, η κεντρική ιδέα όπως λέμε και στα σχολεία, ήταν ότι ίσως καλύτερο θα ήταν να αναβληθεί για να εξυπηρετηθούν οι δημότες τη δύσκολη μέρα σε συνδυασμό με τη γενική κινητοποίηση της περιφέρειας ή ακόμα και να διοργανωθεί η κινητοποίηση με καλύτερους όρους! «Η κινητοποίηση για την ιστορική καταγραφή και μόνο, αλλιώς για την τιμή των όπλων, κάποιες φορές δίνει αντίθετα μηνύματα στην κοινωνία και στον αντίπαλο!»

 
3.Το βίντεο του άρθρου δείχνει μια εικόνα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και δεκαετίες, δεν το αμφισβητεί κανένας, αλλά το σημείο αυτό υπάρχει και σήμερα! Ο συμπολίτης μας που το δημοσίευσε, μας διαβεβαιώνει ότι στο σημείο υπήρχαν μόνο δύο αυτοκίνητα της πυροσβεστικής. Και φυσικά δεν υπάρχει στο κείμενο ούτε ένα σχόλιο για τους εργαζομένους που όπως αναφέρετε πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους!
4. Στο σχόλιο δεν αμφισβητείται το δικαίωμα του δημάρχου να κλείνει τον δήμο, απλά επισημαίνεται ότι τέτοιες αποφάσεις απαιτούν μεγαλύτερη συναίνεση για να έχουν και επιτυχία.


5. Για τα «τυροπιτάκια» περισσότερα στοιχεία θα βοηθήσουν! Πάντως δεν υπάρχει διαφωνία, εάν είναι έτσι είναι σπατάλη και βέβαια το γεγονός καταδικαστέο. «Για τους πολιτικούς φίλους που τα προηγούμενα χρόνια λυμαίνονταν το δήμο»! Ίσως είναι το πιο σοβαρό από όλα τα παραπάνω, γιατί με την απαξίωση από τον ισχυρό, επιχειρείται η αποδυνάμωση της όποιας θέσης. Και τελικά είναι ευκολία κάθε φορά που ακούγεται κάτι διαφορετικό να ανακαλύπτονται ευτελή κίνητρα και να κατηγοριοποιούνται οι «τολμήσαντες». Πάντως, επειδή το Δραπετσίνι δεν γνωρίζει κανέναν με αυτά τα χαρακτηριστικά θα βοηθούσε κάτι πιο συγκεκριμένο, διαφορετικά η ατάκα θυμίζει λίγο το αξέχαστο «δεν δικαιούστε να ομιλείτε»!
 



Παρακάτω η ανάρτηση 
Χρήστος Βρεττάκος
Με αφορμή ένα από τα πολλά "αντικειμενικά" δημοσιεύματα του τελευταίου χρόνου.

Για άλλη μία φορά "αντικειμενικό» μου ΔΡΑΠΕΤΣΙΝΙ και φίλε μου Nick Chanos χωρίς καν να κάνεις τον κόπο να ρωτήσεις εκτίθεσαι. Η Δημοτική Αρχή και ομάδα εργαζομένων του Δήμου ήταν στους δρόμους κοντά στους ανθρώπους της πόλης που δοκιμάζονταν γιατί φρόντισαν οι πολιτικοί σου φίλοι που τα προηγούμενα χρόνια λυμαίνονταν το δήμο να μην κάνουν στοιχειώδη αντιπλημμυρικά έργα που εμείς δεν καταφέραμε τον πρώτο χρόνο να αντιμετωπίσουμε.
 Εμείς λοιπόν, μπορούμε και δίπλα στους ανθρώπους να είμαστε, όπως ήμασταν και σήμερα, και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την προοπτική αυτής της χώρας να προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε να τα παλεύουμε την ώρα που κάποιοι από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή τους μας "κριτικάρουν" με τελείως άδικο και ανέντιμο τρόπο και για το ένα και για το άλλο.
 Μιλάς, για την απόφαση της δημοτικής αρχής να κλείσει ο δήμος, αναφέρεις τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης χωρίς φυσικά να έχεις κάνει τον κόπο να παρευρεθείς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που συζήτησε. Αλήθεια, μήπως μπορείς να μας αναφέρεις τις πηγές της ενημέρωσής σου ή καλύπτεσαι πίσω από το δημοσιογραφικό απόρρητο? Όπως θα όφειλες να ξέρεις με βάση το νόμο η σημαντική όντως απόφαση να κλείσει το δημαρχείο είναι απόφαση δημάρχου.
 Επομένως το ερώτημα είναι αν είναι σημαντικό το θέμα του ξεπουλήματος του πρώτου λιμανιού της χώρας ώστε να έχει το δικαίωμα ο δήμαρχος να πάρει μια τέτοια απόφαση. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό, εσύ προφανώς όχι. Σου ζητάμε συγγνώμη που δεν είχαμε συνεννοηθεί με τη φύση ώστε σήμερα να μην υπάρχουν αυτές οι καιρικές συνθήκες. Σε ενημερώνουμε ότι το πρωί στο δημαρχείο υπήρχαν πάρα πολλοί εργαζόμενοι και κάτοικοι της πόλης και κανείς από όσους σε ενημέρωσαν ότι δεν είχε συμμετοχή, δεν ήταν απλά εκεί όπως λείπουν από όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του Δήμου όλο αυτό το διάστημα ή κάνουν ένα guest πέρασμα. 

Μιας και μίλησες για τα κενά της εκπαίδευσης και για το αν αυτός είναι λόγος ο Δήμος να κλείσει, σου απαντώ πως ΝΑΙ. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνει και για τη φοροκαταιγίδα. Το ίδιο για την ανεργία που χτυπά την πόλη. Το ίδιο για τα δεκάδες προβλήματα που τα τελευταία πέντε χρόνια τσακίζουν τους ανθρώπους στην πόλη μας. Εμείς, έχουμε επιλέξει να μην κοιτάμε αλλού όταν η κοινωνία δοκιμάζεται και ταυτόχρονα κάνουμε σοβαρή προσπάθεια, όχι πάντα πετυχημένη, να μαζέψουμε τα συντρίμμια της δημοτικής πολιτικής που άσκησαν οι παρατάξεις που κατά καιρούς ήσουν υποψήφιος και στήριξες. Δεν με ενοχλεί η κριτική. 
Αυτό που με ενοχλεί και για αυτό σου απαντάω είναι αυτό που κάνεις. Αξιοποιείς τα πάντα, όπως για παράδειγμα μια καταστροφική μέρα όπως η σημερινή, για να μιλήσεις δήθεν με έναν αντικειμενικό τρόπο για αυτή τη δημοτική αρχή. Εδώ και ένα χρόνο, δεν απαντώ γιατί είναι συνειδητή μου επιλογή, σε όσα δήθεν αντικειμενικά γράφονται υποβαθμίζοντας θέσεις και δράσεις της δημοτικής αρχής. Είναι υποχρέωση και δικαίωμα του κάθε συντάκτη ενός κειμένου να γράφει ό,τι θέλει, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετεί τις αντιλήψεις τις δικές του ή των πολιτικών του φίλων. 

Απαντώ σήμερα γιατί το χρωστάω σε αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και εργαζόμενους του Δήμου που ήταν στους δρόμους την ώρα της δυνατής βροχής και ακόμη δεν έχουν στεγνώσει, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους ανθρώπους της πόλης που δοκιμάζονταν. Ήταν υποχρέωσή τους. 
Είναι υποχρέωσή μου σε όσους εκ τους ασφαλούς όπως πάντα τους κρίνουν να τους απαντώ. Απαντώ σήμερα γιατί το χρωστάω στους εκατοντάδες εργαζόμενους και πολίτες που αψηφώντας τα καιρικά φαινόμενα κατέβηκαν στο δρόμο για να υπερασπίσουν το δημόσιο λιμάνι της χώρας. Όσο για το βίντεο του άρθρου σου δείχνει μια εικόνα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο εδώ και δεκαετίες. Τι δεν δείχνει το βίντεο, χωρίς να ευθύνεται αυτός που το τράβηξε φυσικά. Ότι στο σημείο βρίσκονταν συνεργεία του "κλειστού δήμου" αλλά και της αντιπεριφέρειας που προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Θα έπρεπε να ήξερες ότι σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο που σου λέω αλήθεια θα γίνει από αυτή την περιφερειακή αρχή. 

Και για όσους αναρωτιόνται ποιος θα πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων μιας και ο Δήμος έκλεισε για ένα τόσο «ασήμαντο» λόγο κατ ‘αυτούς τους απαντώ ότι ναι μπορούν να με κατηγορήσουν για σπατάλη γιατί προσπαθώ με όσες δυνάμεις έχω να αντισταθώ σε όσα καθορίζουν με δυσοίωνο τρόπο το μέλλον της πόλης. Δεν θα μπορέσουν όμως ποτέ να με κατηγορήσουν ότι σπατάλησα 45.000 ευρώ για τυροπιτάκια ή δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να στήσω ένα επικοινωνιακό επιτελείο γύρω μου που θα συμβάλλει στην αγιοποίησή μου. Να’σαι καλά λοιπόν και συνέχισε τον ίδιο δρόμο. Εμείς έχουμε πάρει Άλλο.