Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας...

Οι φορείς που συμμετείχαν στην ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΗ σύσκεψη μαζικών φορέων με ανακοίνωση καλούν τους πολίτες σε πορεία στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, το  ΣΑΒΒΑΤΟ 10/10, στις 11 πμ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ με κατάληξη στην περιοχή των λιπασμάτων.
Η ανακοίνωση: "Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνδημότισσες και συνδημότες, φίλοι και φίλες

Λίγες μέρες μετά την εκλογή της η νέα κυβέρνηση, προχωράει με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις που αποτελούν στρατηγικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης & των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην παραπέρα ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΛΙΜΑΝΙΟΥ του ΠΕΙΡΑΙΑ.
Ο αρμόδιος κυβερνητικός οργανισμός για τη διαχείριση του δημοσίου πλούτου, το ΤΑΙΠΕΔ, προχωράει με διαδικασίες “ FAST TRACK” στη διαμόρφωση του «πακέτου προίκας»  που θα πάρει ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΠ , ώστε να τον κάνει πιο «ζηλευτό» στα μάτια του, οπότε και να ανέβει το τίμημα που θα πουληθεί…
Στο πακέτο αυτό της «προίκας» η κυβέρνηση, βάζει ότι έχει και δεν έχει στο Λιμάνι του Πειραιά :  Παραχωρεί όλη την παραλιακή ζώνη που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ και περιλαμβάνει εκτός από τους χώρους της ακτοπλοΐας, τους ΣΕΜΠΟ και τις ήδη παραχωρημένες προβλήτες 2 και 3 στην COSCO,  ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ  σε βάθος 50 μέτρων απ’ την ακτή, δηλαδή τη ζώνη που περιλαμβάνει 100 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΑΠ’ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  ( αυτά που διεκδικούσαμε να δοθούν στους κατοίκους), ΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ, τα 4 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ (απέναντι απ’ τον Σκλαβενίτη) που προορίζονταν για Κέντρο Υγείας, την περιοχή της ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, το ΠΟΡΘΜΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ και ότι άλλο βρίσκεται μέσα σ’ αυτή τη ζώνη….
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της λογικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας σε «επενδυτές» με σκοπό το δικό τους κέρδος, και μάλιστα μιας περιουσίας που εκτός από τη  σημασία που έχει σαν στρατηγική πύλη εισόδου-εξόδου της χώρας, είναι και από τις πιο ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ δραστηριότητες… Εντάσσεται στην πάγια λογική των εγχώριων και διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, που θέλουν την Ελλάδα διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο με φθηνές υπηρεσίες για τους ίδιους και τις εταιρείες τους, και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.
Τα αποτελέσματα αυτού του ξεπουλήματος, θα τα νιώσουμε άμεσα στις πλάτες μας και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ και οι εργαζόμενοι στις άλλες υπηρεσίες του λιμανιού και οι εργαζόμενοι (όσοι έχουν απομείνει) στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μικρομάγαζα στις γύρω περιοχές που θα δουν τις δουλειές και τα εργασιακά τους δικαιώματα να χάνονται .
Θα τα νιώσουν οι πολίτες που θα πληρώνουν ακόμη πιο ακριβά τις λιμενικές υπηρεσίες αλλά και τα προϊόντα που θα εισάγονται.
Θα τα νιώσουμε οι κάτοικοι των γύρω Δήμων, που βλέπουμε τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία της βιομηχανικής ζώνης να περνάνε στα χέρια των «επενδυτών»…. Που βλέπουμε τα όνειρά μας και τις διεκδικήσεις μας για την περιοχή της «Ανάπλασης», για τους χώρους πρασίνου, πολιτισμού, αθλητισμού, υγείας να δίνονται «δώρο» στα αρπακτικά που θέλουν να εκμεταλλευθούν αυτό το φιλέτο γης για να αυξήσουν περισσότερο τις επενδύσεις και τα κέρδη τους.
ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ τελικά ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, αλλά και απ’ το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ για μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, που ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τη ΖΩΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ  ΔΗΜΩΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ !!!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ & ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ  ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ.
 ΝΑ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΙΜΑΝΙ  ΣΥΓΧΡΟΝΟ & ΑΣΦΑΛΕΣ  ΠΟΥ  ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ  ΤΙΣ  ΛΑΪΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ.ΝΑ  ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ  ΝΑ  ΑΠΟΔΟΘΕΙ  Η ΠΕΡΙΟΧΗ  ΤΩΝ  ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ  ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΤΗΣ,  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  Η  ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΡΟΣ  ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ  ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΟΥ  ΠΕΙΡΑΙΑ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ  ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ !!!"