Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Χρήματα για επισκευές στα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας!

Με απόφασή του το υπουργείο Εσωτερικών κατανέμει στους δήμους της χώρας το ποσό των 20.000.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων.
Η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των μαθητών, σε ποσοστό 70% και τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων σε ποσοστό 30%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012- 2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011- 2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. 
Από αυτά τα 150.400 ευρώ είναι για τα σχολεία του Κερατσινίου-Δραπετσώνας! Βεβαίως το ποσόν που αφορά τα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας είναι μικρό. Όμως θα πρέπει άμεσα να δοθεί για επισκευές σχολείων. 
Υπάρχουν σχολεία με σοβαρά προβλήματα και σχολεία για τα οποία η πολεοδομία αναφέρει ότι άμεσα πρέπει να επισκευαστούν για να αρθεί η επικινδυνότητα. Η παλαιά και η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να συνεργαστούν την περίοδο του καλοκαιριού, να αξιοποιήσουν τα χρήματα, αλλά και αυτά που έχουν έρθει στη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να γίνουν επισκευές στα σχολεία και να ξεκινήσει το σχολικό έτος με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα!