Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ανακοίνωση για τους δημότες που αντιμετωπίζουν διακοπή ρεύματος;

 Κάποιοι Δήμοι έχουν βγάλει ανακοινώσεις για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια. Στην περιοχή μας τι γίνεται; 
Εντάξει, καλά είναι τα ευχολόγια στις τηλεοράσεις και οι απολογισμοί του ...κοινωνικού έργου, αλλά κάποτε πρέπει να υπάρξουν ουσιασιστικές δράσεις! Ο γειτονικός Δήμος Κορυδαλλού με αναλυτική ανακοίνωση προσπαθεί να ενημερώσει και να δώσει λύσεις! Εδώ το λαλίστατο γραφείο έχει σιωπήσει! Γιατί;

δήμος Κορυδαλλού απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες του που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Δήμο Κορυδαλλού για την παροχή κατευθύνσεων σχετικά με την διαδικασία επανασύνδεσης.
Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΔΕΗ στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται άμεσα επανασύνδεση ανήκουν οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:
1. Άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, εφόσον υπάρχουν έως 2 παιδιά.
2.Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό έως 23.500 ευρώ.
3. Οικογένειες με άτομα με αναπηρία 67% τουλάχιστον και οικογενειακό εισόδημα έως 23.500.
4.Οικογένειες με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.
5. Άνεργοι για τουλάχιστον 6 μήνες με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και ηλεκτροδότησης, να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών και την κινητοποίηση όλων μας.
Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4990523, 4990453.πηγή>