Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Κλείνουν τα ολοήμερα τμήματα Δημοτικών σχολείων στον Πειραιά!



Απίστευτο! Σύμφωνα με ανακοίνωση  των συλλόγων εκπαιδευτικών Πειραιά μετά τη συνάντηση που είχαν  με τον Διευθυντή εκπαίδευσης Πειραιά, τα ολοήμερα τμήματα των σχολείων, τα οποία εξυπηρετούν κυρίως εργαζόμενους γονείς, δεν θα στελεχωθούν και εάν λειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν μόνο με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων ...στο απώτερο μέλλον! Ακόμα οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι βρίσκονται σε σχολείο στο οποίο λειτουργεί ολοήμερο θα μετακινηθούν σε άλλα σχολεία για να λειτουργήσει το πρωινό πρόγραμμα! Όλα αυτά γιατί στον Πειραιά υπάρχουν πάνω από 200 κενά δασκάλων μετά τις αποσπάσεις!
Η απόφαση είναι πρωτόγνωρη, δεν έχει διευκρινιστεί εάν είναι μια τοπική απόφαση επειδή ο Πειραιάς έχει πολλά κενά εκπαιδευτικών, ή είναι κεντρική επιλογή!  Σε κάθε περίπτωση, εάν εφαρμοστεί, δημιουργεί σχολεία 2 ταχυτήτων. Σχολεία άλλων περιοχών, κυρίως των βορείων προαστίων στα οποία δεν υπάρχουν πολλά κενά, και υποθέτουμε,  θα λειτουργήσουν κανονικά ολοήμερα τμήματα και τα σχολεία του Πειραιά στα οποία δεν θα λειτουργήσουν ολοήμερα.  

Η απόφαση αυτή είναι μία σκληρή απόφαση, υποβαθμίζει και διαλύει το δημόσιο σχολείο, και έχει πολλές παρενέργειες στον οικογενειακό προγραμματισμό. Οι εργαζόμενοι γονείς, όσοι εργάζονται ακόμα,  θα έχουν σοβαρό πρόβλημα μιας και είναι δύσκολο να παραλάβουν τα παιδιά τους από το σχολείο, 12.25 ή 13.15! Είναι μια απόφαση ενάντια στον κόσμο της εργασίας και στους οικογενειάρχες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταθούν στα πόδια τους και να πληρώσουν τους φόρους τους!

Ήδη οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι σύλλογοι γονέων βρίσκονται σε συνεχείς συσκέψεις για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Για το θέμα αναμένεται να πάρουν θέση και οι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι των περιοχών που θίγονται, καθώς και πολλά σωματεία των πόλεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση των συλλόγων των εκπαιδευτικών (Εδώ)