Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα λεωφορειακή γραμμή εξυπηρέτησης, η οποία ως συνήθως αφήνει απ΄έξω τη Χαραυγή!


Μια νέα λεωφορειακή γραμμή διαφημίζει με δελτίο τύπου ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας η οποία ως συνήθως αφήνει απέξω την περιοχή της Χαραυγής.
 Πάγιο αίτημα των κατοίκων της Χαραυγής είναι η σύνδεση της περιοχής με το κέντρο του Δήμου. Ίσως είναι η μοναδική περιοχή από την οποία μπορείς να πας στο δημαρχείο μέσω Πειραιά! 
Οι συγκοινωνιολόγοι που σχεδίασαν τη νέα γραμμή ας λάβουν υπόψη τους ότι και στη Χαραυγή υπάρχουν άτομα τρίτης ηλικίας και ευπαθείς ομάδες, αλλά και άτομα που ίσως θα ήθελαν να ενισχύσουν την τοπική αγορά. Νομίζουμε ότι υπάρχει χρόνος να το ξανασκεφτούν και έστω και οριακά (βολεύει) να περνάει το λεωφορείο από τα σύνορα της Χαραυγής, άλλωστε η Χαραυγή είναι συνέχεια της Δραπετσώνας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής  μήπως μπορούν να παρέμβουν για το θέμα; Απλή λογική χρειάζεται!
Η Δημοτική συγκοινωνία όπως υπάρχει σήμερα δεν εξυπηρετεί. Τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας κανείς δεν γνωρίζει πότε περνούν και πιο δρομολόγιο ακολουθούν!

Το νέο δρομολόγιο : 


Πιο συγκεκριμένα, η αφετηρία είναι στην Πλατεία Κύπρου, απέναντι ακριβώς από το δημαρχιακό μέγαρο. Η πρώτη στάση γίνεται στα Δημοτικά Ιατρεία (Πρόνοια Κερατσινίου) στη συμβολή των οδών ΕΛ. Βενιζέλου 123 και Μοναστηρίου. Οι επόμενες στάσεις είναι το ΙΚΑ και η Πρόνοια Δραπετσώνας και στη συνέχεια το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας. Το λεωφορείο επιστρέφει αμέσως μετά στην αφετηρία του, στην πλατεία Κύπρου, στο Κερατσίνι. Ο μέσος χρόνος της κυκλικής διαδρομής υπολογίζεται στα 10 λεπτά.
Η νέα  λεωφορειακή γραμμή λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και συγκεκριμένα από τις 8 το πρωί μέχρι τις τρεις μετά το μεσημέρι. Τα κυκλικά δρομολόγια είναι συνεχή και η αναχώρηση από το Δημαρχείο Κερατσινίου Δραπετσώνας γίνεται κάθε 15 λεπτά.




Δελτίο τύπου εδώ