Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2011

Πανηγυρίζει η δημοτική αρχή για την παραχώρηση 1700τ.μ. από τον ΟΛΠ

Με Δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας πανηγυρίζει και ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Ναυτιλίας και τον πρόεδρο του ΟΛΠ για την παραχώρηση 2 στρεμμάτων, τα ανεβάζει και λίγο. Μάλιστα την πρόταση παραχώρησης από τον κ. Ανωμερίτη την παρουσιάζει ως μια "ακόμα μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας", αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΟΛΠ τώρα πια δε λειτουργεί με "Βατικάνεια" λογική, αλλά σοφά εξετάζει τα αιτήματα και ακόμα πιο σοφά αποφασίζει και μοιράζει κάποια κομμάτια γης, όπως βέβαια το έκανε και στο παρελθόν, οι παλαιότεροι γνωρίζουν.
Πραγματικά θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα είναι τόσο όμορφα, τόσο αγγελικά και δίκαια. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η μεγάλη εταιρεία, με την οποία θυμηθείτε δε συζητούσαμε ως Δήμος, τα πολεμικά ανακοινωθέντα του Ιανουαρίου έχουν μείνει στην ιστορία, τώρα πια μας υπολογίζει! 
 Μακάρι να είναι έτσι, μακάρι το αίτημα του Δήμου μας να το είδαν με συμπάθεια  ...ίσως φοβήθηκαν νέες καταλήψεις, όπως τότε το Γενάρη, μακάρι...
Μια ερώτηση μόνο: το αίτημα για την παραχώρηση, όπως προκύπτει από το δελτίο τύπου διατυπώθηκε στον ΟΛΠ στο πλαίσιο των κοινών επιτροπών που "πυρετωδώς" συνεδριάζουν ή ξέχωρα και από ποιον; Πάντως δεν είδαμε κάποια ενημέρωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου... 
Σε κάθε περίπτωση ό,τι μας δίνουν καλό είναι, αρκεί να το αξιοποιούμε και σωστά!

Εδώ η χτεσινή ανάρτηση του Blog Δραπετσίνι.
Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας χαιρετίζει την συγκεκριμένη απόφαση της Ο.Λ.Π. Α.Ε., η οποία βοηθά στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα στο Δήμο και τον Οργανισμό, ο οποίος για πολλές δεκαετίες μέχρι και πρόσφατα λειτουργούσε με «Βατικάνεια» λογική και αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΠ κ. Γιώργο Ανωμερίτη για την απόφαση τους να μας παραχωρήσουν 2 στρέμματα στην παραλιακή ζώνη της Δραπετσώνας, μετά από σχετικό αίτημα μας. Πρόκειται για μια γενναία πολιτική απόφαση, ειδικά στην περίοδο του Μνημονίου, που η ποιότητα ζωής των κατοίκων μετριέται με στυγνούς τεχνοκρατικούς και λογιστικούς όρους. Η συγκεκριμένη παραχώρηση αποτελεί μια πρώτη μεγάλη νίκη, στο μεγάλο αγώνα που κάνουμε, ώστε οι κάτοικοι του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να μη νοιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας. Ο Αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται… Διεκδικούμε ανταποδοτικά για τις δραστηριότητες του ΟΛΠ, ζητάμε το ΑΜΕΣΟ άνοιγμα του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας, ώστε οι πολίτες του Δυτικού Πειραιά, να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές. Μια πρόσβαση, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες τους είχε απαγορευτεί. Το λιμάνι θα πρέπει να πάψει ν’ αποτελεί ένα σύγχρονο οικολογικό απαρτχάιντ. Θα πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα Λιμάνι Ζωής, με σεβασμό στην ποιότητα της Οικονομικής και Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης για όλους μας».