Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παραχώρηση χερσαίας λιμενικής ζώνης 1700. τμ. στον Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου

 Ένα μικρό "δωράκι" στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας από τον "κακό" ΟΛΠ! με τη διορισμένη διοίκηση...
  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από το Δήμο για το θέμα. Κάποια ερωτήματα που προκύπτουν, τα οποία αργά ή γρήγορα θα απαντηθούν είναι:
Η παραχώρηση ήταν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης ή ο ΟΛΠ ξύπνησε με καλή διάθεση και έκανε και μια παραχώρηση 1.700τ.μ.; ΑΝ έγινε διαπραγμάτευση οι κοινές επιτροπές συμμετείχαν; Έχουμε αναλάβει ως Δήμος κάποια δέσμευση κοντινή ή μακρινή; Θα αξιοποιήσει και πως, η Δημοτική Αρχή το χώρο; Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ενημερωθεί;

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε., μετά από εισήγηση του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του κ. Γιώργου Ανωμερίτη αποφάσισε να παραχωρήσει για 35 χρόνια έναντι συμβολικού ανταλλάγματος χερσαία λιμενική ζώνη εκτάσεως 1.700 τ.μ. προκειμένου ο Δήμος Δραπετσώνας- Κερατσινίου να αναπλάσει και διαμορφώσει τον χώρο αυτό σε χώρο αναψυχής των δημοτών του. 

Το ακίνητο αυτό βρίσκεται στο τμήμα της Δραπετσώνας, στην απόληξη της οδού Ρήγα Φεραίου και στο όριο του υφιστάμενου τοιχείου του Εθνικού Σταδίου Δραπετσώνας πάνω από τη Λεωφ. Α. Παπανδρέου.
Η σχετική σύμβαση εστάλη ήδη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας για την έκδοση των σχετικών Αποφάσεων.εδώ