Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 1-6-11

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στην 1η Ιουνίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:30 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα  θέματα είναι πολλά και κάποια πολύ σημαντικά! Ξεχωρίζουν τα αιτήματα για προσλήψεις, η μερική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2011, που είχε ψηφιστεί με "διαδικασίες fast food" με θύελλα διαμαρτυριών τότε και τώρα αναμορφώνεται και η καθιέρωση νέου ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου!
Εξίσου σημαντικό θέμα είναι και τα τροφεία για τα οποία η κίνηση "Καλή Μέρα" είχε αντίθετη άποψη και μάλλον τα είχε καταψηφίσει παλαιότερα. 
Την συνεδρίαση συμπληρώνουν μια σειρά από θέματα που έχουν οικονομικό κόστος όπως η έγκριση υπερωριών, το αίτημα εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου να τους αναγνωριστεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  και βεβαίως τα αγαπημένα θέματα της δημοτικής αρχής για έκτακτες επιχορηγήσεις, εκδηλώσεις και ενισχύσεις συνδημοτών. 
Αν και υπάρχουν ανάγκες, πάντα και ιδίως στη σημερινή δύσκολη κατάσταση, η διανομή του δημοτικού χρήματος πρέπει να είναι πολύ ειδική στιγμή για κάθε δημοτικό σύμβουλο. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν είναι στο μνημόνιο, τα οικονομικά μάλλον πάνε καλά κάθε μέρα έχει 2-3 εκδηλώσεις, όμως το δημοτικό χρήμα δεν είναι ατελείωτο...είμαστε στον 5 μήνα, οι μισθοί για 7 μήνες ακόμη είναι μπροστά, η καθαριότητα χρειάζεται μηχανήματα, τα σχολεία κάποτε πρέπει να συντηρηθούν!  Σημειώνουμε βέβαια, ότι δεν έχει κατατεθεί ακόμα η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής για το πρώτο τρίμηνο, που ελέγχει την υλοποίηση του προϋπολογισμού  στην οποία παρουσιάζεται η κατάσταση των εσόδων και εξόδων του δήμου.(άρθρο 72 του Καλλικράτη).
Τέλος υπάρχουν και θέματα που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση καθώς και το "καλλιτεχνικό θέμα" της ημερήσιας διάταξης για μετονομασία του παλαιού θερινού κινηματογράφου "Κατερίνα" σε σινέ "Μάρθα Καραγιάννη".
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 7ης,9ης και 10ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΘΕΜΑ 2ο: ΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΕΤΟΥΣ 2011
ΘΕΜΑ 3ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΜΕΡΩΝ & ΩΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΘΕΜΑ 4ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, (20 ΑΤΟΜΩΝ), ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΘΕΜΑ 6ο: ΑΙΤΗΜΑ 48 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ 8 ΜΗΝΩΝ, ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
ΘΕΜΑ 7ο : ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ)
ΘΕΜΑ 8ο : ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ)
ΘΕΜΑ 9ο: ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ Νο 12 ΤΗΣ 12ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ(12-4-2011): «ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΟΣΚΥΡΩΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Κ. ΠΑΛΑΜΑ 139, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΦΟΙ ΣΚΟΡΔΑΡΑ Ο.Ε.» (ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ)
ΘΕΜΑ 10ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ (ΠΡΟΤΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ)
ΘΕΜΑ 11ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ
ΘΕΜΑ 12ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010, ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ.
ΘΕΜΑ 13ο: ΔΙΑΘΕΣΗ DVD ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ.
ΘΕΜΑ 14ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΘΕΜΑ 15ο, 16ο, 17ο,: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ... 
ΘΕΜΑ 18ο: ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ (ΤΡΟΦΕΙΟ) ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΥΨΟΥΣ ΑΥΤΗΣ
ΘΕΜΑ 19ο: ΚΑΤΑΝΟΜΗ Β' ΔΟΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011
ΘΕΜΑ 20ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ, ΣΤΗΝ 37η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΘΕΜΑ 21ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥ-ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (Κοι.Σ.Π.Ε.)
ΘΕΜΑ 22ο: EΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΕ ΤΑ 8ο -17ο ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ & ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ
ΘΕΜΑ 23ο: ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΕ ΣΙΝΕ «ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ»