Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Οι Pire-A-ctive στο Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο!


 Pire-A-ctive: ανακοίνωση για τη δράση στο Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο!


Δράσεις > Θεμιστόκλειο: Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν κι αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν!
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011: Το πρωινό της Κυριακής δεν ενέπνεε για βόλτα αυτό είναι αλήθεια! Συννεφιά, χαμηλή σχετικά θερμοκρασία και στο βάθος να παραμονεύει η βροχή.
Όμως, όταν έχεις προπόνηση για αγώνα, δεν σκέφτεσαι αυτές τις λεπτομέρειες κι εμείς είχαμε αγώνα αυτή την Κυριακή!
Μαζευτήκαμε λοιπόν έξω απο το Θεμιστόκλειο Γυμναστήριο και ξεκινήσαμε την 3η μας δράση για το 2011: η δουλειά ομολογουμένως ήταν περισσότερη απο όση φαινόταν! Το βάθος ενός προβλήματος το ανακαλύπτεις τελικά, όταν προσπαθείς να το λύσεις!
Κάτω απο το χώμα που κάλυπτε όλη την είσοδο του Θεμιστόκλειου Γυμναστηρίου  κρυβόντουσαν σκουπίδια που είχαν παραιτηθεί απο την σκέψη ότι θα τα μαζέψει κάποιος κι είχανε μπει στη διαδικασία της ανακύκλωσης απο μόνα τους!Μετακινήσαμε κάδους και αυτοκίνητα για να ανακαλύψουμε  και να μαζέψουμε κάθε λογής πολτοποιημένο και μη σκουπίδι που βρισκόταν σε όλο το δρόμο (πλαστικό, γυαλί, χαρτί, σπασμένα πλακάκια ριζωμένα στην άσφαλτο) .
Το πεζοδρόμιο μπροστά απο την είσοδο του Θεμιστόκλειου, στενό και δυσπρόσιτο λόγω των σκουπιδιών, με τους τεράστιους κορμούς των δέντρων γεμάτους από κορδέλες, μπαταρίες μέχρι και περιττώματα. Τα  ξεραμένα φύλλα απλωμένα σε όλο το μήκος της εισόδου και του πεζοδρομίου ήταν ανακατεμένα με ψιλό χώμα, ενώ  σ’ ένα σημείο και με τα θρύψαλλα ενός χιλιοσπασμένου καθρέπτη, έτσι ώστε χρειάστηκε τουλάχιστον 4 φορές να τα σκουπίσουμε για να φανούν ότι καθάρισαν!Παπλώματα, δοκάρια, μπάζα,  όλα είχαν την θέση τους σε αυτό το πεζοδρόμιο…αυτό θα πει δημοκρατία του σκουπιδιού!
Στους πλαινούς δρόμους το σκηνικό παρόμοιο, με ξερόχορτα να έχουν φυτρώσει σε όλο το μήκος των πεζοδρομίων και διάφορα αναμνηστικά ξεχασμένα στα κάγκελα!
Στο εσωτερικό του Γυμναστηρίου ό,τι είχε ‘ξεχαστεί’ και συγκαταλεγόταν στην κατηγορία ανακυκλώσιμο (χαρτί-γυαλί-πλαστικό) συλλέχθηκε και τοποθετήθηκε στον μπλέ κάδο ανακύκλωσης, οι εξέδρες σκουπίστηκαν, το πίσω μέρος της εισόδου το ίδιο!
Όσοι ήρθαν χάθηκαν πραγματικά σε σύννεφα σκόνης!
Ωστόσο μπορέσαμε να διακρίνουμε -πάλι- τα παιδιά της εθελοντικής ομάδας ‘Seedream Team’, να γνωρίσουμε τα  παιδιά της νεοσύσταστης εθελοντικης ομάδας με κοινωνικό  προσανατολισμό ‘Πειραιώτες εν δράσει’ που τους μπερδεύουν συχνά με τους πολίτες σε δράση, παιδιά απο τα γειτονικά σχολεία, την Νατάσσα που ήρθε απο την Κόρινθο μόνη της για να συμμετέχει στη δράση, τον Λάμπρο που έφτιαξε εθελοντικά μόνος του το πανέμορφο λογότυπο μας, χωρίς καν να μας γνωρίζει και  όλους τους παλιούς καλούς ‘γνωστούς άγνωστους Pire-A-ctivist’ που κάθε φορά δίνουν όλη τους την δύναμη για να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα!
Βρεθήκαμε τυχαία παλιοί συμμαθητές, κοινοί φίλοι και γελάσαμε με το γεγονός ότι συναντηθήκαμε με την σκούπα στο χέρι!
Είναι γνωστό ότι από τη στιγμή που θα μάθεις να τα παρατάς, θα σου γίνει συνήθεια. Όμως οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν κι αυτοί που τα παρατούν ποτέ δεν νικούν κι εμείς δεν θέλουμε να χάσουμε άλλο απο τον Πειραιά!
Σας ευχαριστούμε μέσα απο την καρδιά μας  όλους όσους συμμετείχατε και δίνουμε ραντεβού στην επόμενη δράση μας!
Εμείς θα είμαστε εκεί :) Με αθλητικούς χαιρετισμούς, Pire-A-ctive Group