Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Χαραυγή: Σχέδια στα χαρτιά! Η εγκατάλειψη μέσα από εικόνες...


Οι φοίνικες στη Διγ. Ακρίτα
 (Γαριδάδικα)
Ξαναδημοσιεύουμε με την ευκαιρία της Λαϊκής συνέλευσης (17-3-11) στη Χαραυγή, ένα σχέδιο που υπήρχε και διαφημίστηκε ακόμα και από την τηλεόραση για την ανάπλαση της περιοχής γύρω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ. 
Δυστυχώς τίποτα από αυτά που τόσο όμορφα είχε απεικονίσει ο σχεδιαστής δεν υλοποιήθηκε και το χειρότερο κάποια χρήματα που δόθηκαν από τη ΔΕΗ ως αντισταθμιστικά οφέλη χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες  δημοτικές αρχές σε άλλες περιοχές του Κερατσινίου. 
Υπάρχει όμως και χειρότερο! Στην περιοχή της ανάπλασης, έτσι είχε χαρακτηριστεί τότε η περιοχή γύρω από εργοστάσιο δύο οικόπεδα που συνορεύουν με αυτό και είχαν χαρακτηριστεί ως χώρος πρασίνου, αποχαρακτηρίστηκαν και έγιναν πολυκατοικίες!!!

 Η νέα δημοτική αρχή εγκαινίασε  το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων και πράττει σωστά!
 Όμως  δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις, κάτι πρέπει να γίνει! Οφείλει να σταθεί με ευθύνη απέναντι στους κατοίκους της Χαραυγής και να υλοποιήσει τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις της!



Έτσι! θα γινόταν η ευρύτερη περιοχή γύρω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ σύμφωνα με το πρωτόκολλο που υπέγραψε ο Δήμος το 1996.

Η εγκατάλειψη έχει όνομα... με εικόνες

Το αναπαλαιωμένο εργοστάσιο της ΝΑΦΘΑ
Μπάζα στο δρόμο για τον Ακροκέραμο!
Παλιές αποθήκες καυσίμων...
Γιατί δεν τις γκρεμίζουν
Χωρίς τίτλο

Γήπεδο Χαραυγής οι λαμαρίνες σκουριάζουν!
Αν δεν συντηρηθούν θα πέσουν..
Ο χώρος της ανάπλασης του 1996
Ιθυόσκαλα

Γύρω από την ιχθυόσκαλα πεταμένα τελάρα!

Πυλώνες υψηλής τάσης...παντού!

Γηπεδάκι μπάσκετ στην Αν. Μιαούλη
Χρειάζεται άμεσα συντήρηση!