Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η Νίκαια αποκτά Πανεπιστήμιο!

Στο  Δήμο Νίκαιας-Ρέντη το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημοπράτησε 20 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια και τους αντίστοιχους χώρους γραφείων στο Ολυμπιακό Κτίριο της Άρσης Βαρών.  Τον Σεπτέμβριο του 2021 το κτίριο θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους φοιτητές!

Τη σημαντική ανακοίνωση για την πόλη της Νίκαιας έκανε ο δήμαρχος με ανάρτηση του στο διαδίκτυο!


Η ανάρτηση του Δημάρχου Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη:

Επιτέλους! Το Πανεπιστήμιο στην Άρση Βαρών!
"Από το 2006 που ο Δήμος Νίκαιας παραχώρησε το Ολυμπιακό Κτίριο της Άρσης Βαρών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά περιμένει η πόλη μας το καλό νέο, και να! Που επιτέλους ήρθε.
Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι ένας Πανεπιστημιακός χώρος στην πόλη, την αναβαθμίζει από πολλές απόψεις. 
Οι φοιτητές παντού δημιουργούν με την παρουσία τους και τη ζωντάνια τους άλλες συνθήκες, κι αυτό το κομμάτι της πόλης μας το έχει ιδιαίτερη ανάγκη.

Το Πανεπιστήμιο μαζί με το Κατράκειο, το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, τους αθλητικούς χώρους του «Π. Νικολαίδης» και το Κλειστό Γυμναστήριο δημιουργούν ένα σύμπλεγμα χώρων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και μόρφωσης που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής.
Λίγο πριν τελειώσει ο χρόνος λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημοπράτησε 20 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια και τους αντίστοιχους χώρους γραφείων συνολικού προϋπολογισμού €2.750.000. Με τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα φαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2021 μπορούν να έρθουν πια στην πόλη μας οι φοιτητές του ΠΑΠΕΙ.
Από το 2011 που είμαι στην πόλη, έχω μιλήσει μ’ όλους τους πρυτάνεις προσπαθώντας να ξεκινήσει το έργο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κο Α. Κότιο γιατί το πάλεψε περισσότερο από κάθε άλλο και το κατάφερε! Κατάφερε να εξασφαλίσει και τις μελέτες και την χρηματοδότηση του έργου.
Ένα ακόμη πολύ μεγάλο έργο ξεκινάει για την πόλη μας, που χρόνια το παλεύαμε και το περιμέναμε.
Ελπίζω το 2020 να έχει πάντα τέτοια καλά νέα για τον Δήμο μας."ΥΓ. Και στην πόλη μας  υπάρχουν  ελεύθεροι χώροι και κτίρια, πχ. τα κτίρια της ΝΑΦΘΑ που ρημάζουν και μαραζώνουν! Μήπως πρέπει να δούμε τα θέματα με άλλη ματιά Η ιστορία δείχνει ότι οι πόλεις αναπτύσσονται και  στόχοι επιτυγχάνονται με συλλογική προσπάθεια, με ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της πόλης και με μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς!