Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Κάλεσμα για συντονισμό φορέων με αίτημα την απομάκρυνση των καζανιών

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ένας σύλλογος, ο σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ. Πειραιά "'η πρόοδος", φέρνει στο "τραπέζι" το μεγάλο θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Κερατσινίου Δραπετσώνας και καλεί τους φορείς της πόλης (σωματεία, συλλόγους και το δήμο) σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα και την ανάπτυξη μίας καμπάνιας προώθησης του αιτήματος για την απομάκρυνση των καζανιών από την περιοχή.

Μετά τις κινητοποιήσεις στις αρχές του φθινοπώρου, με μεγαλύτερη την κινητοποίηση του "Τερψηχώρου", μετά από μία μεγάλη περίοδο απραξίας και ενώ το πρόβλημα της δυσοσμίας, κατά διαστήματα, ακόμα και τον χειμώνα κάνει την εμφάνιση του, ο σύλλογος εκπαιδευτικών μπαίνει μπροστά. 
Στη σύσκεψη ο σύλλογος καλεί και τον Δήμο και προσδοκά, και έτσι θα γίνει, να έχει την πλήρη στήριξη στις  αποφάσεις της σύσκεψης. 
Βέβαια δεν φτάνει μια ανακοίνωση στήριξης από τον δήμο και τις δημοτικές κινήσεις. Οι δημοτικές κινήσεις και η δημοτική αρχή πρέπει να μπουν μπροστά, με ενεργό ρόλο και να καλέσουν τους δημότες με κάθε πρόσφορα μέσο. Έχουν τη δύναμη και τα μέσα. Η πόλη πρέπει να γεμίσει με υλικό που να δίνει πληροφορίες για το πρόβλημα και τις επιπτώσεις της λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων δίπλα σε κατοικίες και σχολεία.
Παράλληλα είναι ευκαιρία και ενόψει της σύσκεψης  να ανακοινωθούν οι τελευταίες μετρήσεις από τα ερευνητικά κέντρα του "Αστεροσκοπείου" και του «Δημόκριτου», τα οποία έχουν αναλάβει προγράμματα μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή !

Η σύσκεψη θα γίνει την   Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 6.00 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας (Aριστοτέλους 59 & 25ης Μαρτίου) και καλεσμένοι είναι όλοι οι φορείς που συμφωνούν με την απομάκρυνση των καζανιών.
  
Η ανακοίνωση του συλλόγου και λεπτομέρειες για τη σύσκεψη   εδώ