Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

"Συζήτηση επί σοβαρών θεμάτων!" Συνάντηση επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων!

Με μια λακωνική ανακοίνωση και με ανοιχτή ατζέντα ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας καλεί τους επικεφαλής των παρατάξεων τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:30 στο Γραφείο Δημάρχου για συζήτηση επί σοβαρών θεμάτων!
Η αλήθεια είναι ότι στον δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι ανοιχτά όλα τα μεγάλα ζητήματα! Και όπως δείχνουν τα πράγματα, σύντομα, θα παρθούν μεγάλες αποφάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής!
 
Άραγε ποια θα μπορούσαν να είναι τα σοβαρά θέματα; Κάποια από τα παρακάτω, έχουν τις αναγκαίες αποχρώσεις για να χαρακτηριστούν έως και πολύ σοβαρά θέματα και σίγουρα θα είναι στο τραπέζι για συζήτηση. Μπορεί όμως να υπάρχει και κάποιο άλλο; Αναμένουμε!
  • Οι μετρήσεις των ερευνητικών κέντρων του Δημόκριτου και του Αστεροσκοπείου. Τα προγράμματα που είχαν αναλάβει ολοκληρώθηκαν και αναμένονται οι ανακοινώσεις. Η στάση του  δήμου και των παρατάξεων την επόμενη μέρα σε σχέση με τη δυσοσμία  και την υποβάθμιση της περιοχής είναι ένα ζητούμενο!
  • Η  αγωγή εναντίον του δημάρχου που ουσιαστικά είναι αγωγή εναντίον όσων μιλούν για το θέμα της δυσοσμίας, η οποία έχει οριστεί να εκδικαστεί στις 14 Φεβρουαρίου και οι κινητοποιήσεις που προετοιμάζονται από φορείς της περιοχής.
  • Η περιοχή των Λιπασμάτων και το μέλλον της. Η απαλλοτρίωση, τα σχέδια του δήμου και της Εθνικής Τράπεζας, αλλά  και το κέντρο καινοτομίας που εξήγγειλε  η νέα κυβέρνηση στην περιοχή των Λιπασμάτων και το οποίο μάλλον πάει για αλλού. 
  • Η έκταση της ΔΕΗ, της ΔΕΗ που έχει  δυσκολίες και υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι θα ήθελαν το "φιλέτο" δίπλα στη θάλασσα, το οποίο όμως συνδέεται με το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της πόλης "Τη μάχη της Ηλεκτρικής".
  • Ενημέρωση για τη σύσκεψη και τις αποφάσεις των δημάρχων στο Πέραμα για τη ΜΠΕ του ΟΛΠ. Η ΜΠΕ έχει άμεση σχέση με τις επιπτώσεις στον αέρα, στην κυκλοφορία των οχημάτων και στη θάλασσα από τις δραστηριότητες του ΟΛΠ.
  • Αλλά και τα έργα στο Καστράκι που ξαφνικά σταμάτησαν, το νεκροταφείο της Ανάστασης και η "αντιπαράθεση" με  τον δήμο Πειραιά, τα οικονομικά του Δήμου, τα πεζοδρόμια που δε λένε να τελειώσουν, τα αχρησιμοποίητα δημοτικά κτίρια που ρημάζουν, το εργοστάσιο ανακύκλωσης, τα προβλήματα του ΚΕΚ είναι σοβαρά θέματα που απασχολούν και θα απασχολήσουν την πόλη μας" !
Όλα, λοιπόν, είναι στο τραπέζι! Εποχή εξελίξεων;


ΥΓ. Είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο, ότι η δημοτική αρχή, γι΄αυτή τη δημοτική περίοδο, καθιέρωσε τις συναντήσεις και τη συζήτηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.  Είναι καλό να συζητούν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι. Είναι πολιτισμός! Ο καθένας εκφράζει ένα κομμάτι της πόλης! Οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στη δημοτική αρχή, η οποία οφείλει να συνυπολογίζει και να ακούει.