Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Συγκέντρωση σχολικού υλικού για τα 42 νήπια που φοιτούν στη ΔΥΕΠ Σχιστού

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κερατσινίου Περάματος " Ν. Πλουμπίδης" μαζί  με  Συλλόγους Διδασκόντων αποφάσισε να εκφράσει έμπρακτα αλληλεγγύη συγκεντρώνοντας σχολικό υλικό (χαρτί Α4, μαρκαδόρους κ.τ.λ.), παιχνίδια, ρούχα για τα 42 νήπια (18 κορίτσια και 24 αγόρια) που φοιτούν μέσα στη ΔΥΕΠ του Σχιστού στο διθέσιο νηπιαγωγείο που λειτουργεί ως παράρτημα του 13ου νηπιαγωγείου Κερατσινίου. 

Η συλλογή των πραγμάτων στο κάθε σχολείο θα πραγματοποιηθεί μέχρι Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου.
Τα υλικά θα παραδοθούν σε γιορτή που θα διοργανώσει το νηπιαγωγείο μέσα στη Δομή του Σχιστού.
 

Στην πρωτοβουλία που πήρε ο Σύλλογος Εκπαιδευτών «Πλουμπίδης» συμμετέχει με ομόφωνη απόφαση της η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Στο κάλεσμα του ο ΣΕΠΕ " Ν. Πλουμπίδης"αναφέρει:  "Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας καλεί τους Συλλόγους Διδασκόντων, όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να εντείνουν την προσπάθεια για έκφραση αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. 
Να στηρίξουν έμπρακτα τα παιδιά που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους, απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, των ανταγωνισμών, των πολέμων για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, για την αρπαγή του φυσικού πλούτου, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς. 
Καταδικάζουμε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τον εγκλωβισμό ανθρώπων, την απομόνωση χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Καταδικάζουμε την άθλια συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ελλάδας – Τουρκίας, που μετατρέπει τη χώρα σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης. Λέμε όχι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία!" Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ