Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Επιστολή υποψηφίων δημάρχων Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Δημοσιεύτηκε κοινή επιστολή υποψηφίων Δημάρχων του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εκτός του Γ. Καλαμαρά,  με την οποία απαντούν στο κάλεσμα του δήμου  στη συνεδρίαση για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής τη Δευτέρα 8/04/2018.

Με την επιστολή ζητούν την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβούλιου, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα της συνεδρίασης την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με τους όρους που προβλέπονται από την σχετική εγκύκλιο και δηλώνουν  ότι δεν θα δεχτούν για κανένα λόγο διαπαραταξιακή να γίνει υπό την αιγίδα του Δημάρχου στο γραφείο του. Την επιστολή υπογράφουν οι: ΔΑΒΓΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, ΔΑΤΣΕΡΗ ΒΑΝΑ, ΔΙΑΛΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΑΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΤΣΙΡΙΔΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ


Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
κ. Νίκο Μαρτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, οι κάτωθι αναφερόμενοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κερατσινίου-Δραπετσώνας ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση σύγκληση έκτακτου δημοτικού συμβούλιου, με ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα της συνεδρίασης την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. 


Σαν υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ΜΟΝΟ αρμόδιο όργανο για την συγκρότηση της Επιτροπής και όχι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο συνδυασμός του οποίου θα συμμετέχει ΙΣΟΤΙΜΑ στην διαπαραταξιακή μαζί με τους άλλους συνδυασμούς.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε επ’ ουδενί η διαπαραταξιακή να γίνει υπό την αιγίδα του Δημάρχου στο γραφείο του. Αυτό συνιστά πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, αφού ο αποκλειστικός υπεύθυνος για την συγκρότηση της από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο Πρόεδρος. Κατά συνέπεια ο Πρόεδρος έχει και την ευθύνη λειτουργίας της τόσο υπό την στενή όσο και υπό την ευρεία έννοια των καθηκόντων του.

Επισημαίνουμε ότι η εγκύκλιος υπ. αριθμ. 12 του Υπουργείου Εσωτερικών οριοθετεί τυπικά την προεκλογική περίοδο από 25 Απριλίου έως και την παραμονή των δημοτικών εκλογών. Η προεκλογική περίοδος όμως πολιτικά, αλλά και εν τοις πράγμασι έχει ξεκινήσει ήδη. Κανένας νόμος, άρθρο ή διάταξη και πολύ περισσότερο καμία εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών δεν απαγορεύει την τυπική ή άτυπη λειτουργία διαπαραταξιακής επιτροπής.

Άλλωστε η διαπαραταξιακή επιτροπή αυτή, θεωρούμε πως είναι πρώτιστος πολιτικό και συνακόλουθα θεσμικό καθήκον για τις αυτοδιοικητικές δυνάμεις και παρατάξεις του δήμου μας και βεβαίως για το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ως εκ τούτου περιμένουμε την ενημέρωση σας για την συγκρότηση της Επιτροπής και την έναρξη της λειτουργίας της στην Αίθουσα του Δ.Σ. της πόλης.
Με εκτίμηση
Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι