Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τρεις πρωταθλητές πολεμικών τεχνών στον συνδυασμό "άλλη πρόταση"

 Τρεις πρωταθλητές πολεμικών τεχνών στον συνδυασμό 'Άλλη πρόταση", για τον αθλητισμό ως στάση ζωής 

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου «κατεβαίνουν» υποψήφιοι τρία νέα παιδιά με σημαντικές διακρίσεις στο άθλημα του Tae-Kwon-Do (ITF), τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 
Πρόκειται για τους: 
α. Ιωάννη Κεβρεκίδη, ο οποίος είναι ενεργός αθλητής και δάσκαλος πολεμικών τεχνών και έχει διακριθεί πέντε (5) φορές πρωταθλητής Ελλάδας και δύο (2) φορές Πρωταθλητής Ευρώπης.
 β. Πέτρο Βασιλείου, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό. 
γ. Λεωνίδα Καλλίμαχο, προπονητή του αθλητικού Συλλόγου «Καλλίμαχος» στο Κερατσίνι. 

Στο πλαίσιο εκδήλωσης στον χώρο του Α.Γ.Σ Tae Kwon Do «Καλλίμαχος» προς τιμή του αθλητή Πέτρου Βασιλείου για την εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tae-Kwon-Do που θα διεξαχθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας την 1η Απριλίου 2019, η επικεφαλής του Συνδέσμου «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ» Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα καλωσόρισε τους υποψηφίους και δήλωσε ότι ο τόπος έχει ανάγκη για νέους με δυναμική, αποφασισμένους να συνδράμουν στην ανάπτυξή του και να τον αναδείξουν.
Ο κ. Κεβρεκίδης επεσήμανε ότι: Είναι τιμή μου να συμμετέχω στον συνδυασμό «Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ». Γνωρίζω την Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα. Πρόκειται για μια γυναίκα δυναμική, επίμονη με ήθος και αρχές. Την εμπιστεύομαι στην προσπάθειά της να αποκτήσει ο Δήμος μας την αίγλη που του αξίζει.
Εκπροσωπούμε τους αθλητές αλλά και όλους τους νέους ανθρώπους . Οι νέοι σήμερα είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση που επικρατεί τόσο σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι είναι λάθος να στέκεσαι απαθής και αδρανής χωρίς να διεκδικείς και να αγωνίζεσαι. Μέσα στα γήπεδα έχουμε μάθει να παλεύουμε και να προσπαθούμε για τη νίκη.

Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και για το Δήμο μας σε τομείς που μας αναλογούν και γνωρίζουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Ο αθλητισμός και οι υποδομές του αποτελούν στοιχεία πολιτισμού ενός τόπου. Θα εξασφαλίσουμε κάθε πολίτης από τα παιδιά μέχρι και τους συνταξιούχους να έχει δικαίωμα στον αθλητισμό για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η άσκηση αφορά όλους μας, μικρούς και μεγάλους, ασθενείς και υγιείς.
 
Ο κ. Καλλίμαχος δήλωσε: « Νους υγιής εν σώματι υγιεί » λέγανε οι αρχαίοι Έλληνες. Αναμφισβήτητα η άσκηση κάνει καλό στη σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία. Είμαι υπερήφανος όταν βλέπω νέα παιδιά να αγωνίζονται με την ελληνική σημαία για τη χώρα τους. Στις μέρες μας όμως οι σχέσεις των νέων με τον αθλητισμό δεν είναι οι καλύτερες αφού ο σύγχρονος τρόπος ζωής υιοθετεί διαφορετικά πρότυπα που ενισχύουν την καθιστική ζωή.
Για να προσελκύσουμε τους νέους χρειάζεται να προσφέρουμε κίνητρα. Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στηρίζοντας επι ουσίας συγκεκριμένες δράσεις όπως:
· Ενημέρωση των γονέων και ενθάρρυνση των νέων για τα οφέλη της άσκησης.
· Σύνδεση του σχολικού αθλητισμού με τους αθλητικούς χώρους.
· Αναβάθμιση αθλητισμού ΑΜΕΑ και ατόμων με ιδιαιτερότητες. Επιβάλλεται να στηρίξουμε τις ευπαθείς ομάδες στο κομμάτι αυτό. Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να βοηθήσουμε - στο κομμάτι του αθλητισμού - το έργο των Ειδικών σχολείων , όπως το Ειδικό σχολείο που εδρεύει στη γειτονιά μας, στην Χαραυγή.
· Εξοπλισμός των αθλητικών εγκαταστάσεων με ιατρικά μέσα αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.
Είμαστε μαζί με την Ελένη Δαβγιώτη - Ρούκουνα, στο συνδυασμό « Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ » και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να χτίσουμε κάτι καλύτερο για τα παιδιά μας.

Ο Πέτρος Βασιλείου, δήλωσε : ο αθλητισμός σου δίνει χαρά και υγεία . Είναι στάση ζωής. Δυστυχώς τη σημερινή εποχή ένα μεγάλο ποσοστό ασχολείται με το κινητό ή το tablet και ξοδεύουν άπειρες ώρες στο Internet. Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει διότι οι νέοι δεν έχουν κίνητρα. Σήμερα η ενασχόληση της νεολαίας με τον αθλητισμό δεν είναι πρώτη προτεραιότητα. Αυτό όμως είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει. Ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία, δημιουργία, έκφραση και άλλα πράγματα μαζί. Πρέπει να βοηθήσουμε να καταλάβουν οι νέοι, ότι μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες μαθαίνεις να συνεργάζεσαι και να γίνεσαι καλύτερος.
Όταν βρίσκομαι κοντά στους συναθλητές και τους δασκάλους μου νοιώθω όμορφα ψυχολογικά. Όταν αγωνίζομαι νοιώθω το σώμα αλλά και την ψυχή μου ελεύθερη. Δε θα ξεχάσω ποτέ το συναίσθημα που ένοιωσα όταν πριν από μερικούς μήνες εκπροσώπησα την χώρα μου και με υπερηφάνεια κατάφερα να σηκώσω το ευρωπαϊκό κύπελλο. Χαίρομαι την κάθε νίκη αλλά αποδέχομαι και την ήττα ως κίνητρο βελτίωσης.
Έχω μάθει από τους γονείς μου αλλά και από τους δασκάλους μου να προσπαθώ για το καλύτερο. Χαίρομαι που στελεχώνω το Δημοτικό συνδυασμό « Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ » διότι αποτελείται από νέα άτομα που έχουν όρεξη και διάθεση να βοηθήσουν τον τόπο μας. Πιστεύω ότι μαζί με την επικεφαλή του συνδέσμου Ελένη Δαβγιώτη - Ρούκουνα μπορούμε να στηρίξουμε τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Να ενισχύσουμε τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και να προάγουμε το κοινωνικό τους έργο. πηγή