Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Η αφισοκόλληση τους έφερε πιο κοντά;

Τελικά όλα μπορούν να γίνουν. Μετά την ατυχή έμπνευση να γεμίσει με αφίσες η πόλη, βουλευτές από το κόμμα εξουσίας και από κόμμα που ήταν στην εξουσία «έτρεξαν» να εξετάσουν νυχτερινή τροπολογία, ώστε να ρυθμιστούν θέματα προβολής υποψηφίων και να περάσει όσο γίνεται πιο ανώδυνα το θέμα που δημιουργήθηκε με την αφισοκόλληση, το οποίο δεν είναι μόνο τοπικό θέμα.

Η είδηση είναι ότι στην ομάδα των βουλευτών που θα «έφερναν» την τροπολογία πρωτοστάτησε βουλευτής, η οποία δεν είχε καλές σχέσεις με τη δημοτική αρχή και στα πολιτικά πηγαδάκια λεγόταν ότι έχει προτείνει και στηρίζει άλλον υποψήφιο δήμαρχο. Η στάση της βουλευτού έγινε αμέσως γνωστή στην Ελ. Βενιζέλου και δάκρυα χαράς έτρεξαν από τα μάτια όλων αυτών που εργαζόταν τόσους μήνες για να αποκατασταθούν οι σχέσεις και όλοι μαζί ενωμένοι να πάνε στις εκλογές, όπως τον παλιό καλό καιρό.

Μετά από αυτά ο επικεφαλής, μέσα σε κλίμα απόλυτης σιωπής, (ιστορικές στιγμές) σήκωσε το τηλέφωνο και πήρε για να πει τον καλό λόγο, δίνοντας παράλληλα τέλος στους τόσους μήνες αντιπαλότητας. Μάλιστα κλείστηκε και συνάντηση. Αντιπροσωπείες από τι δύο πλευρές θα βρεθούν τις επόμενες ώρες και θα ρυθμίσουν το πρωτόκολλο των επόμενων κινήσεων. Θα γίνουν προσεκτικές κινήσεις έλεγαν.

Λέγεται ότι το κλίμα είναι τόσο καλό και συζητιέται πλέον ανοιχτά μέχρι και η συγχώνευση κινήσεων. Το επικρατέστερο όνομα για τη νέα κίνηση φαίνεται ότι θα είναι «Ο δικός μας δρόμος» μιας και το αρχικό «άλλη πόλη» θυμίζει την «αλλιώτικη πόλη» των προηγούμενων εκλογών.

Υ.Γ. Αλλά επειδή η χτεσινή νύχτα ήταν μακριά, μετά τα τελευταία νέα και ενόψει δεύτερου γύρου, στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υποψήφιοι από τον κεντροαριστερό χώρο και αναμένεται να ανακοινώσουν την κίνηση «Αλλάζουμε την επόμενη μέρα» και μέχρι το βράδυ, πάντως όχι πριν τις 12.00, αναμένεται οι δημοτικές κινήσεις των κεντροδεξιών υποψηφίων να απαντήσουν στα νέα δεδομένα για να μην μείνουν εκτός δεύτερου γύρου. Εκεί υπάρχει δυσκολία με το όνομα. Για τη «Λαϊκή συσπείρωση» δεν ακούστηκε κάτι, έμεινε αμετακίνητη!

Αυτά τα «φοβερά» σήμερα! Καλό μήνα!