Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Έρευνα με "ταυτότητα"

 Οι έρευνες ποτέ δεν λένε όλη την αλήθεια! Είναι η "ακτινογραφία της στιγμής" λένε οι πολιτικοί, είναι όμως και εργαλείο για χρήσιμα συμπεράσματα, αξιολόγηση της κατάστασης και επαναχάραξη πορείας! 
 Συνήθως αν μια έρευνα βγάζει αποτελέσματα αρεστά, κάποιοι πανηγυρίζουν, εάν όχι, την πυροβολούν, την αμφισβητούν, την λοιδορούν. Τα ίδια συμβαίνουν παντού και βεβαίως στη μικρή μας πόλη. Οπότε παρά τον πρόσκαιρο εκνευρισμό που δημιουργεί η δημοσίευση κάποιων στοιχείων, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου! 
Οι ακρότητες και οι "ανεξέλεγκτες" επιθέσεις εναντίον αυτών που τυχαίνει να προηγούνται, δεν βοηθούν κανέναν. Γιατί πέρα από τις έρευνες υπάρχει και η αίσθηση του παλμού της κοινωνίας! Και τον παλμό της κοινωνίας όσο και εάν τον αμφισβητούν κάποιοι, δεν μπορούν να τον ακυρώσουν.
Το "Δραπετσίνι" έχει ολόκληρη την έρευνα της εταιρείας "ΑΠΟΨΙΣ – S.M.R" η οποία  έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων πριν από 10 έως 12 ημέρες και πίνακες με την πρόθεση ψήφου δημοσιεύτηκαν σε ιστοσελίδες και blogs του Πειραιά.
Δεν είμαστε ειδικοί, η εταιρεία είναι γνωστή εδώ, ολόκληρη η έρευνα αποτελείται από 30 πίνακες με ενδιαφέροντα στοιχεία. Θα δημοσιεύσουμε κάποιους από αυτούς που έχουν ειδικότερο ενδιαφέρον και δεν έχουν σχέση με ποσοστά υποψηφίων. 

Ο πίνακας με τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης, έχει ενδιαφέρον γιατί αποτυπώνει το μεγάλο πρόβλημα στον τομέα της καθαριότητας και την κατάσταση των πάρκων και του πρασίνου που οι ερωτώμενοι τα βάζουν  στις πρώτες θέσεις.
Ελπίζουμε και οι άλλες έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, όπως αυτή που που κυκλοφορεί από κάποιο "Τμήμα Πολιτικών Επιστημών" (;) προφανώς να δημοσιεύσουν περισσότερα στοιχεία.