Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Αυξάνεται στο 100% το όριο των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Αυξάνονται οι υποψήφιοι των συνδυασμών! Ενώ είχαν κλείσει τα ψηφοδέλτια στους μεγάλους συνδυασμούς και οι Δημοτικές Κινήσεις προετοίμαζαν τον τρόπο της παρουσίασης τους, με τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, δίδεται η δυνατότητα στους συνδυασμού να αυξήσουν έως και 100% τον αριθμό των υποψηφίων δημοτικών τους συμβούλων. Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά άρθρο χθες από τη Βουλή. (εδώ)
Δηλαδή κάθε τετράγωνο και υποψήφιος, κάθε πολυκατοικία και συγγενής υποψηφίου. Ένας μικρός στρατός υποψηφίων 120 περίπου! Από αύριο τα επιτελεία ξαναπιάνουν δουλειά για να βρουν τους 20 ακόμη υποψηφίους!
Το μέτρο που ίσχυε μέχρι τώρα, είχε ως βάση τον συνολικό αριθμό των μελών του δημοτικού συμβουλίου προσαυξημένο κατά 50%.  
Με τη νέα ρύθμιση ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κατά 100%. (άρθρο 24 παρ. 4). 
Δηλαδή αν σε ένα δήμο εκλέγονται 41 δημοτικοί σύμβουλοι, ένα συνδυασμός μπορεί να συμπεριλάβει μέχρι και 82 υποψήφιους για το δημοτικό συμβούλιο. Περισσότεροι υποψήφιοι, περισσότερα παράβολα, πολυκερματισμός του εκλογικού σώματος, και μοίρασμα της "πίτας" σε μικρότερα κομμάτια για τους υποψηφίους!
Για τα κοινοτικά συμβούλια ο αριθμός των υποψηφίων δεν αλλάζει, είναι ίσος με τον αριθμό των μελών του κοινοτικού συμβουλίου αυξημένο κατά έναν.