Κυριακή 6 Απριλίου 2014

"Η μικρή μας πόλη"

Η θεατρική ομάδα "οπωσδήποτε" του 4ου ΓΕΛ Κερατσινίου παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τη θεατρική παράσταση "Η μικρή μας πόλη" του Θόρντον Ουάιλντερ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.
Στην παράσταση παραβρέθηκαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και όλες οι Δημοτικές παρατάξεις ...προεκλογική περίοδο έχουμε. Βέβαια για την παράσταση υπήρχε ενδιαφέρον και πέρα της Χαραυγής, μιας και συμμετείχε και ο Δήμαρχος με έναν μικρό ρόλο. 
Οι παράστασεις που παρουσιάζει το 4ο Λύκειο, στις οποίες συμμετέχουν και συνυπάρχουν στη σκηνή μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,  χρόνια τώρα, είναι από τα σημαντικά δρώμενα για την "εγκαταλειμμένη"  και πολιτιστικά Χαραυγή.

"Η γειτονιά, το σπίτι, το σχολείο, το πρώτο σκίρτημα, το παγωτό και τα πείσματα στο πρώτο ραντεβού με τα βιβλία στο χέρι, ο πανικός του γάμου λίγο πριν πάει στην εκκλησία, κι ο θάνατός της στην πρώτη γέννα." Στιγμές της παράστασης που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που συμμετείχαν στην παράσταση ως πρωταγωνιστές και ως θεατές.
Στιγμές από τη ζωή που περνάει, γλιστρά γλυκά από τα χέρια και χάνεται. 
 Συγχαρητήρια στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς …και στον Δήμαρχο.

«Ναι! Τώρα το ‘μαθες. Τώρα ξέρεις! Αυτό θα πει να είσαι ζωντανός. Να τριγυρνάς μέσα σ’ ένα σύννεφο άγνοιας. Να πηγαίνεις πάνω-κάτω τσαλαπατώντας τα αισθήματα εκείνων, εκείνων που είναι γύρω σου. Να χάνεις και να σπαταλάς τον καιρό σου σα να έχεις μπροστά σου χίλια χρόνια. Να ‘σαι πάντοτε έρμαιο του πάθους σου και του εγωισμού σου. Τώρα ξέρεις! Αυτή είναι η ευτυχία που ήθελες να δεις..." Απόσπασμα από τη σκηνή του τέλους αφιερωμένο στην παρέα των υποψηφίων και όχι μόνο που ήταν εκεί!

Η παράσταση επαναλαμβάνεται την Κυριακή 6 Απριλίου στο Δημοτικό θέατρο "Αντ. Σαμαράκης"

Το βίντεο είναι από το κανάλι στο you tube του Μ. Λαμπαρδάκη