Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΔΗΚΕΠΑ τέλος ...και τα συνήθη παρατράγουδα!




Πριν από 6 μήνες περίπου το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά πολλές προσπάθειες αποφάσισε την συντεταγμένη λύση της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠΑ) μεταφέροντας δράσεις, εργαζόμενους και χρέος στον Δήμο. 
 Οι σχετικές αποφάσεις πήγαν στην αποκεντρωμένη διοίκηση και δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Η απόφαση λύσης της επιχείρησης ήταν μια σημαντική απόφαση για την οποία εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι και στηρίχτηκε κυρίως από την αντιπολίτευση του Δημοτικού συμβουλίου  εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση. Κάποιοι το πίστεψαν από την αρχή και παρέσυραν και τους άλλους και άλλοι έμεινα να στηρίζουν με εμμονή μέχρι τέλους τις απόψεις τους. Τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αποκαλυπτικά.
Η απόφαση αυτή έδωσε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση δημιουργίας μιας «χωματερής» εργαζομένων και άνοιξε το δρόμο για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Παράλληλα με τη δημοσίευση της απόφασης θα ξεκινήσει έλεγχος των οικονομικών της Επιχείρησης από ορκωτούς λογιστές και θα αποδοθούν τα του καίσαρος τω καίσαρι, και παράλληλα, υποθέτουμε, θα γίνει ένας σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του τεράστιου χρέους της.

Από εκεί και πέρα και αυτή τη φορά δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. 
 Ήδη εμφανίστηκαν απόψεις οι οποίες προσπαθούν να "αλλάξουν την ιστορία" προσπαθώντας να χρεώσουν σε ορισμένους την επιτυχία, για ψηφοθηρικούς σκοπούς προφανώς!
Για την ιστορία και μόνο, το επιβεβαιώνουν και τα ντοκουμέντα, τα οποία εύκολα μπορεί κάποιος να τα αναζητήσει με μια περιήγηση στο διαδίκτυο, για το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι δημοτικές κινήσεις «Αναγέννηση τώρα» και «άλλος δρόμος» και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι με μεγαλύτερο μερίδιο συμμετοχής οι εμπειρότεροι εξ αυτών. 
Τώρα αν κάποιοι "έτρεξαν" πεισσότερο στο τέλος, σε μια δρομολογημένη κατάσταση, χτυπώντας στοργικά την πλάτη των εργαζομένων  ...μπράβο τους!