Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Να αποδοθεί στους κατοίκους η πρώην βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας


Να αποδοθεί στους κατοίκους η πρώην βιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας-Κερατσινίου (περιοχή «Λιπάσματα»), δίπλα στο λιμάνι για να γίνει πνεύμονας πρασίνου και κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων, ζητάει το «Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας». 
 
«Το ζήτημα είναι υπερτοπικό και αφορά ολόκληρο το λεκανοπέδιο. καθώς το πράσινο είναι λιγοστό στην Αθήνα και ακόμα λιγότερο στον Πειραιά, ενώ λείπουν χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής, ελεύθερες ακτές και πάρκα. Για την προοπτική αυτής της περιοχής αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια και μέσα από τη δραστηριότητα της «Παμπειραϊκής Επιτροπής για τη Βιομηχανική Ζώνη»», αναφέρει η παράταξη. Και προσθέτει:
«Η χτεσινή επιστολή Σαμαρά, με την οποία εγκρίνει τη δημιουργία πίστας αγώνων αυτοκινήτου Φόρμουλα-1, εντάσσεται στα διάφορα επί μέρους «success story» που προωθεί η κυβέρνηση - και σημαίνει τσιμέντο. Η πρόταση του Πρωθυπουργού έχει και την αστεία πλευρά της, καθώς συγκρούεται με εξαγγελίες του υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη, με τις οποίες υποσχόταν αύξηση του συντελεστή δόμησης και «μη οχλούσες» βιομηχανικές δραστηριότητες στην έκταση των 650 στρεμμάτων. 
 
Η μνημονιακή κυβέρνηση, μέσα στις αντιφάσεις της, δεν υπόσχεται παρά τσιμέντο και περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η βιομηχανική ζώνη πρέπει να γίνει δημόσια, αφού εξεταστούν προηγουμένως οι όροι με τους οποίους οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες απέκτησαν τη γη και αφού η Πολιτεία νομοθετήσει για τις χρήσεις γης και το πολεοδομικό σχέδιο, με βάση τις ανάγκες των κατοίκων και της πόλης"