Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Πλειστηριασμοί STOP - παράσταση διαμαρτυρίας

Από την 1 Ιανουαρίου 2014, αν δεν υπάρξει αντίθετη ρύθμιση, αίρεται υπό προϋποθέσεις τόσο η προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, όσο και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου, ενώ καταργείται και το όριο προστασίας από πλειστηριασμούς για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ προς τις Τράπεζες. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία προστασία σε ό,τι αφορά χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα τελευταία ειδικά περνάνε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ), με απαίτηση άμεσης τακτοποίησης ή αλλιώς είσπραξης μέσω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Οι πλειστηριασμοί, επομένως, αποτελούν μια νέα καθολική επίθεση στη ζωή του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, η οποία θα ενταθεί, καθώς θα αυξάνει η ύφεση και η ανεργία. Στην πραγματικότητα το ζήτημα των πλειστηριασμών αφορά όλους και όλες που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. 
Σε αυτή τη συνολική επίθεση απαιτείται μια καθολική αντίσταση από σήμερα, πολύ πριν φτάσουμε στους πλειστηριασμούς και τις εκτελέσεις τους, εκεί που το πρόβλημα εξατομικεύεται και κάτω από το βάρος του η δυνατότητα αντίδρασης πολλές φορές εκμηδενίζεται. 
Συντονίζουμε τη δράση μας με δομές αλληλεγγύης, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές κατοίκων και άλλες συλλογικότητες μέσα από την «Πρωτοβουλία Πλειστηριασμοί STOP» για τη νομοθετική κατοχύρωση της αναστολής των πλειστηριασμών, όπως ισχύει σήμερα, για τρία χρόνια και την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για χρέη προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Παράσταση διαμαρτυρίας, Τετάρτη 11/12 στις 15:00 στο Ειρηνοδικείο Αθηνών 
Πρωτοβουλία «Πλειστηριασμοί STOP» http://pleistiriasmoistop.blogspot.gr/