Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

"Mosaic" - Γιώργος Τοσικιάν

 Τρία χρόνια μετά την πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers'', ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν κυκλοφορεί το δεύτερό του ηχογράφημα, με τίτλο ''Mosaic''.
Πρόκειται για μία συλλογή έργων για κλασική κιθάρα εμπνευσμένων από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας,της Αρμενίας,της Περσίας και του Ισραήλ.
Στο CD, που έχει διάρκεια 70 λεπτά, περιλαμβάνονται συνθέσεις των Ευάγγελου Μπουντούνη, Dusan Bogdanovic, Carlo Domeniconi, Ιάκωβου Κολανιάν, Lily Afshar και Sid Robinovitch.
Οι πολιτισμοί που γεννήθηκαν και άνθισαν στο κατώφλι Ανατολής και Δύσης, με τις πλούσιες παραδόσεις τους και τη μακριά ιστορία τους, θεωρούνται, από την εποχή της αρχαιότητας, σημείο διαλόγου ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους.
Όσο και αν διαφέρουν, μοιράζονται μία αύρα, μια ατμόσφαιρα, που τίποτα δεν μπορεί να την εκφράσει όσο η μουσική τους.
Επιλέγοντας έργα από την Αρμενία, τη Περσία, την Ελλάδα, την Μικρά Ασία, το Ισραήλ και τα Βαλκάνια, η συλλογή αυτή δημιουργεί έναν αόρατο χάρτη ήχου, όπου υπέροχες μελωδίες αποκαλύπτουν μία ενότητα γεννημένη μέσα από κοινές εμπειρίες και επιρροές, μία τέλεια αρμονία.
Όπως η τέχνη του ψηφιδωτού ξεκίνησε την ίδια εποχή σε αυτές τις περιοχές, φέρνοντας πιο κοντά τόσους γειτονικούς πολιτισμούς, έτσι και αυτή η συλλογή συγκεντρώνει τα φαινομενικά διαφορετικά κομμάτια τής μουσικής τους παράδοσης δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο, ένα μωσαϊκό μουσικής. περισσότερες πληροφορίες και σημεία διάθεσης: http://tossikian.webs.com/greek
ΥΓ. Ο Γιώργος Τοσικιάν είναι Κερατσινιώτης και ξεκίνησε από τη Χαραυγή!