Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Όπως μάθαμε, το υπουργείο παιδείας ή περιφέρεια ή δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς, προωθεί το κλείσιμο των λεγόμενων ολιγομελών τμημάτων, αλλά και το κλείσιμο του ίδιου του σχολείου μας. Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Δραπετσώνας είναι το ΜΟΝΟ δημόσιο εσπερινό ΕΠΑΛ δωρεάν φοίτησης σε όλη την Β΄ περιφέρεια Πειραιά και συγκεκριμένα καλύπτει τους δήμους Πέραμα, Σαλαμίνα, Δραπετσώνα- Κερατσίνι, Νίκαια και Κορυδαλλό. Το σχολείο διαθέτει άρτιες υποδομές και τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα. Το κτίριο και όλος ο εξοπλισμός του ανήκουν στο δημόσιο, χωρίς να επιβαρύνουν τα δημόσια έξοδα. Δηλαδή, οι αρμόδιοι δεν έχουν ούτε το άλλοθι ότι το κτίριο του σχολείου δημιουργεί έξοδα.
Οι μαθητές μας είναι εργαζόμενοι και μη, είναι γονείς που μπορούν και βρίσκουν χρόνο για να παρακολουθήσουν μάθημα στο σχολείο, αφού είναι το πιο κοντινό τους. Είναι και οι άνεργοι που μέσα από την δεύτερη ευκαιρία, θα μπορέσουν να πάρουν ένα χαρτί, που ίσως τους βοηθήσει να ανοίξει μια πόρτα και για αυτούς. Είναι δύσκολο να πληρώνουν εισιτήρια για μεταφορικά μέσα για να πάνε σε άλλο σχολείο μερικά χιλιόμετρα από το δικό μας. Αυτό είναι κάτι που ή δεν το φαντάζονται ή δεν τους ενδιαφέρει αυτούς που αποφασίζουν. Οι μαθητές θα αναγκαστούν να διακόψουν την φοίτησή τους (αν μας κλείσουν τα τμήματα ή και το σχολείο) λόγω της απόστασης και ας φαίνονται τα άλλα σχολεία ¨κοντά στο χάρτη¨ όπως μας είπαν! Όλοι έχουμε το δικαίωμα στην δεύτερη ευκαιρία για μάθηση, θεωρούμε δίκαιο να υποστηριχτούμε και εμείς.Το δικαίωμα στην μόρφωση δεν μπορούν να το έχουν μόνο αυτοί που έχουν χρήματα ή οι κάποιοι λίγοι, πρέπει να το έχουν όλοι.
Επίσης, δεν θεωρούμε δίκαιο στο να βγουν οι καθηγητές μας σε διαθεσιμότητα και κάθε μέρα να μην ξέρουν πού θα βρεθούν αύριο. Μας έχουν δώσει μια ροή στα μαθήματα σε όλους τους τομείς και τις ειδικότητες. Κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και η ανταμοιβή τους είναι να έχουν κάθε μέρα άγχος για τη δουλεία τους? Ζητάμε να μην φύγουν οι δεύτεροι καθηγητές από τα εργαστήρια.
Ζητάμε από τα μεγάλα κεφάλια που αποφασίζουν να σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές μας και με το μέλλον μας. Και μην ξεχνάτε όπου κλείνει ένα σχολειό ανοίγει μια φυλακή.
Δηλώνουμε ότι θα έρθουμε σε συνεννόηση με μαθητές και από αλλά σχολεία που έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς, και θα αγωνιστούμε μαζί. Καλούμε σε συμπαράσταση την δημοτική αρχή και τους καθηγητές.
Απαιτούμε να μην κλείσει κανένα τμήμα και κανένα σχολείο. Ούτε το δικό μας ούτε κάποιο άλλο.
ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ.