Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

DielpisFormula1 VS Χαλανδρίτσα

Το είδαμε κι αυτό!
Με αφορμή την είδηση για προώθηση της ψήφισης από τη Ελληνική Βουλή της χρηματοδότησης αυτοκινητοδρομίου στην περιοχή της Χαλανδρίτσας, ο φορέας DielpisFormula1 (συμπράττει στην κατασκευή Αυτοκινητοδρομίου στην Δραπετσώνα)... επιτίθεται στους ιδρυτές του Αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας. Την ανακοίνωση υπογράφει ο αρχιτέκτονας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου:

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ
"1. Από την πρώτη στιγμή που ο φορέας DielpisFormula1 ανακοίνωσε επίσημα με τον Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου και την ΕΛΠΑ, την υποψηφιότητα για αγώνες Formula1 στο Λιμάνι του Πειραιά, τοποθετήθηκε θετικά στην περίπτωση δημιουργίας αυτοκινητοδρομίου στην Χαλανδρίτσα.

2. Κατά την περίπτωση που η χώρα μας καταφέρει να διοργανώσει αγώνες F1 στην Δραπετσώνα, η πίστα της Χαλανδρίτσας θα μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά σε δοκιμές μονοθέσιων αλλά και αγώνες μικρότερων κατηγοριών. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρχει λόγος να γίνονται δοκιμές από τις εταιρείες των μονοθέσιων στην Ελλάδα, αφού σε όλη την νότια Ευρώπη υπάρχει πληθώρα άλλων, με πολύ καλές προδιαγραφές και σχεδιασμό. Συνεπώς η βιωσιμότητα της συγκεκριμένης πρότασης περνάει από την επιτυχία της επίσημης Ελληνικής πρότασης DielpisFormula1 και αυτή πρέπει να στηρίζεται.

3. Έχει υπάρξει οργανωμένη παραπληροφόρηση δίνοντας στον κόσμο την λανθασμένη εντύπωση της δημιουργίας πίστας αγώνων F1 και GP (Χαλανδρίτσα), σε ορισμένες δε περιπτώσεις αναφέρεται πως ο Bernie Ecclestone έδωσε και την συγκατάθεση του αλλά και την εγκατάλειψη της προοπτικής διεξαγωγής F1 στη Δραπετσώνα. Τα νέα αυτά έχουν περάσει και στο διεθνή τύπο, με αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για τη χώρα μας.

4. Η όλη δημοσιότητα δεν έχει έρθει μόνη της, αλλά θεωρούμε πως είναι υποκινούμενη από τους ιδρυτές του αυτοκινητοδρομίου της Χαλανδρίτσας, με σκοπό την συγκέντρωση των απαιτούμενων κεφαλαίων που αναλογούν (70 εκατομμύρια ευρώ), εκτός της κρατικής συμμετοχής, για τη κατασκευή της.

5. Όλη η απουσία των ιθυνόντων αυτή τη στιγμή ενώ έως σήμερα υπήρξαν λαλίστατοι, θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτη και καταστροφική στην Εθνική Γιγαντιαία προσπάθεια που επιτελείται από πλευράς Κράτους, Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ΕΛΠΑ

6. Ο Bernie Ecclestone έχει ήδη τοποθετηθεί για το θέμα της πιθανής διεξαγωγής αγώνων F1 στη Δραπετσώνα, στις 26 Μαΐου 2012 και αυτό ισχύει έως σήμερα.
Καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του Αυτοκινητοδρομίου Χαλανδρίτσας όπως διαψεύσουν άμεσα όλα τα ψευδή δημοσιεύματα που φιλοξενούνται από τον Ελληνικό και Διεθνή τύπο ώστε να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε η παραμικρή εμπλοκή τους σε αυτήν την οργανωμένη παραπληροφόρηση και συντάσσονται απόλυτα στην προσπάθεια για μια Ελλάδα που θα μπει στο παγκόσμιο χάρτη ως κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Αθήνα, 8/10/2012 Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου, Αρχιτέκτων" πηγή