Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τα «γαλλικά» έφεραν παραιτήσεις!


Τα «γαλλικά» έφεραν παραιτήσεις! Σκηνές απείρου κάλους...

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στην 32η συνεδρίασή του, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίστηκε την Παρασκευή (άλλη πατέντα κι αυτή με τα Δημοτικά Συμβούλια που συνεχίζονται).
Τους βαρείς χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης ακολούθησε θύελλα αντεγκλήσεων και  «θερμών φράσεων» στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η δήλωση του συμπαραστάτη του Δημότη και η δήλωση του επικεφαλής της Αναγέννησης Ζαχαρία Ζούπη για τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν στην μοιραία συνεδρίαση άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου και όλοι όσοι έλαβαν το λόγο, ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, καταδίκασαν τέτοιες συμπεριφορές,  ζητώντας να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι υπεύθυνοι. 
Οι ανεξαρτητοποιήσεις της Αντιδημάρχου για θέματα διαφάνειας και του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός από τα πολιτικά θέματα που έβαλαν, είχαν αναφορές στα "γαλλικά" της Τετάρτης και είχαν προαγγελθεί πριν την έναρξη της συνεδρίασης! Το κλίμα ήταν πραγματικά βαρύ στην αίθουσα!

Αρχικά η Δημοτική Αρχή προσπάθησε να  διασκεδάσει τις εντυπώσεις καταλήγοντας σε ένα γενικό συγγνώμη για όσους έχουν θιγεί από λέξεις ή χαρακτηρισμούς πάνω στην ένταση των συνεδριάσεων. Όπως αποδείχτηκε αυτό δεν έφτανε για όλους αυτούς που περίμεναν ένα γενναίο συγγνώμη προς τη γυναίκα δημοτική σύμβουλο που είχε δεχτεί τη δημόσια λεκτική βία!
Οι παρεμβάσεις των δημοτικών συμβούλων, οι φωνές από κάποιους δημότες που ήταν παρόντες και ξεπέρασαν τα εσκαμμένα (εδώ υπάρχει θέμα!),   η αμηχανία, αλλά και η δυσκολία- αδυναμία της προέδρου (όλοι οι άνθρωποι δεν κάνουν για όλες τις θέσεις) να διαχειριστεί τη συζήτηση, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κλίμα και έδειξαν πόσο βαθιά είναι τα προβλήματα αυτής της σύνθεσης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η συνέχεια με την παρέμβαση του πρώην λογιστή της επιχείρησης, ο οποίος σε έντονα φορτισμένο κλίμα υπερασπίστηκε την τιμή και την υπόληψη του, όπως δήλωσε, και ήταν αποκαλυπτική για τα προβλήματα της επιχείρησης. Στην ομιλία του παρέθεσε στοιχεία για τη λειτουργία της (επιχορηγήσεις σε σωματεία, «εθελοντές», προσφορά πετρελαίου) τα οποία δείχνουν ότι εκτός από τον Καλλικράτη που δύο χρόνια τώρα η διοίκηση και οι υποστηρικτές επικαλούνται δια «πάσαν νόσον και...» στην επιχείρηση υπήρξαν προχειρότητες, ερασιτεχνισμοί και διοικήσεις κατώτερες των περιστάσεων.

Την εφιαλτική βραδιά για τη διοίκηση, συμπλήρωσε η ανεξαρτητοποίηση της νεότερης δημοτικού, η οποία με πολύ σκληρά λόγια, μίλησε για προχειρότητα, αφερεγγυότητα, ανικανότητα, αποχώρησε από την παράταξη που πριν δυο χρόνια ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου  με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και ήθελε να υπογειοποιήσει τη Λαμπράκη και να αλλάξει την περιοχή μας!
Κάπου εκεί, απότομα τελείωσε και η συνεδρίαση!  Κάποιες φορές, έτσι απότομα τελειώνουν και τα όνειρα, στη μέση της νύχτας… με ερωτήματα και σκέψεις για τις επόμενες μέρες!

Υ.Γ. Από εδώ και πέρα, όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτό το προεδρείο μ’ αυτή τη σύνθεση και μ΄ αυτή την πλειοψηφία δεν μπορεί να λειτουργήσει! Ο Δήμος όμως πρέπει να λειτουργήσει!
Η προηγούμενη σύνθεση του προεδρείου, που παραιτήθηκε πρόσφατα, με συμφωνία όλων των παρατάξεων και της διοίκησης θα μπορούσε να είναι μια λύση και να τρέξει τα θέματα, αποδεχόμενο ένα κείμενο αρχών (π.χ. συλλογική κατάρτιση της  ημερήσιας διάταξης, περιορισμούς στους ατελείωτους μονολόγους της διοίκησης, προώθηση θεμάτων διαφάνειας και ισονομίας κ.λπ.) ...πεδίον δόξης λαμπρόν για πρωτοβουλίες!