Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Στην Πάτρα η πίστα F1;


Συνεχίζεται το μπαράζ δημοσιευμάτων για δημιουργία πίστας F1. Αυτή τη φορά σειρά έχει η Πάτρα. Το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε υπουργική απόφαση για ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο! Όμως...μας έχει μπερδέψει το Υπουργείο Ανάπτυξης μία εβδομάδα στηρίζει τη Δραπετσώνα και πανηγυρίζουν αυτοί που ονειρεύονται τη Δραπετσώνα "Μονακό" και την άλλη δίνει το πράσινο φως στην Πάτρα!  
... πάει κι αυτό το όραμα; 


<Πράσινο φως ανάβει για τη δημιουργία πίστας αγώνων Formula 1 στην Πάτρα, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης υπέγραψε την υπουργική απόφαση για την ένταξη της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο και αναμένεται η έγκριση από τη Βουλή, ώστε να αρχίσει η υλοποίηση του έργου.
Η επένδυση είναι ύψους 94,6 εκατ. ευρώ, ενώ η υλοποίησή της θα δημιουργήσει 497 νέες θέσεις εργασίας και είχε υποβληθεί ως σχέδιο από την εταιρεία Αυτοκινητοδρόµιο Πάτρας Α.Ε.. Η πίστα αγώνων πρόκειται να κατασκευαστεί στην τοποθεσία Ρέντες του δηµοτικού διαµερίσµατος Χαλανδρίτσας του Δήµου Φαρών στον Νοµό Αχαΐας και το ποσό της επιχορήγησης από τον αναπτυξιακό ανέρχεται στα 28,92 εκατ. ευρώ.


Στη μελέτη προβλέπεται η δημιουργία πίστας αγώνων διεθνών προδιαγραφών, όπου θα μπορούν να γίνουν αγώνες F1, αγώνες μοτοσικλέτας κ.ά.. Σύμφωνα µε το χρονοδιάγραµµα, η διάρκεια ολοκλήρωσης του έργου είναι 36 µήνες. Ο φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία Αυτοκινητοδρόµιο Πάτρας Α.Ε. και ήδη έχει λάβει όλες τις αναγκαίες άδειες, όπως έγκριση περιβαλλοντικών όρων, αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη σκοπιμότητας και καταλληλότητας οικοπέδου.


Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, η ένταξη του έργου αποφασίστηκε καθώς ήταν ώριμο προς υλοποίηση. Μάλιστα οι επενδυτές έχουν υπολογίσει τα έσοδα που θα κάνουν το έργο βιώσιμο ακόμα και στην περίπτωση που δεν καταφέρουν να πάρουν τη διοργάνωση Grand Prix της F1. Συγκεκριμένα, έχουν υπολογιστεί έσοδα: από τους ελληνικούς και διεθνείς αγώνες, τα δικαιώµατα συµµετοχών σε αγώνες, τις ενοικιάσεις της πίστας και των καταστηµάτων, τα τηλεοπτικά δικαιώµατα µετάδοσης, τα διαφηµιστικά έσοδα κ.λπ.. ΠΗΓΗ: enikos