Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί, το νέο μνημονιακό «φρούτο»

Κατά των κοινωνικών συνεταιρισμών βάλλει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ χαρακτηρίζοντάς τους ως το «νέο μνημονιακό φρούτο της κατάργησης των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων».
Όπως σχολιάζει σε ανακοίνωσή της «οι αιρετοί, αφού καταχρέωσαν τους δήμους με τις δημοτικές επιχειρήσεις, αφού αποψίλωσαν το μόνιμο προσωπικό προσλαμβάνοντας πότε με συμβάσεις έργου, πότε με προγράμματα αυτεπιστασίας, πότε με "stage", πότε με ΜΚΟ,
τώρα βαφτίζοντας το ψάρι κρέας, στρέφονται στους "κοινωνικούς συνεταιρισμούς", ενοικιάζοντας όπως οι ίδιοι κυνικά ομολογούν "παλιούς τους συνεργάτες", που λόγω ΑΣΕΠ αδυνατούν να επαναπροσλάβουν».
Το σχέδιο κυβέρνησης και δημάρχων είναι απλό,
λέει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση:
1ο βήμα: Ο «κατάπτυστος» δημόσιος υπάλληλος, ως βασικός υπαίτιος της κρίσης «πρέπει να απολυθεί».
2ο βήμα: Ο απολυμένος δημόσιος υπάλληλος συγκαταλέγεται αυτομάτως στην ούτως ή άλλως συμπαθή κατηγορία των άνεργων που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν διογκώνεται.
3ο βήμα: Το «κοινωνικό κράτος» εφαρμόζει προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας, μόνο στο δημόσιο, «παλεύει» να λύσει το «γόρδιο δεσμό» της ανεργίας που έχει ξαφνικά εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα για τη χώρα μας επίπεδα, προσλαμβάνοντας τον «υπαίτιο-απολυμένο, νυν άνεργο δημόσιο υπάλληλο», μέσω των «κοινωνικών συνεταιρισμών».
Απευθύνοντας προειδοποιήσει προς τους δημάρχους, «τη στιγμή που ο ένας δήμος μετά τον άλλο αδυνατεί να καταβάλλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων», υπογραμμίζει: «δε θα επιτρέψουμε να "επιχορηγούνται" κοινωνικές συνεταιριστικές, διότι αποτελούν τον προθάλαμο της πλήρης ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Θα μας βρουν αντιμέτωπους σε κάθε δημοτικό συμβούλιο... σε κάθε δημοτική υπηρεσία... θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους». http://www.aftodioikisi.gr