Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

«Γωνιά των Παιδιών» : Ένα site για μαθητές

Έναν ειδικό δικτυακό τόπο γνωριμίας, στη διεύθυνση
 http://europa.eu/kids-corner/index_el.htm
 με εκπαιδευτικά παιχνίδια για μαθητές και εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους και καθηγητές, εγκαινίασε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 22 γλώσσες που μιλιούνται εντός των συνόρων της. 
Η «Γωνιά των Παιδιών» περιέχει πλήθος παιχνιδιών και κουίζ, σκοπός των οποίων είναι να γνωρίσει στους παίκτες την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δομές της και τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και την ιστορία και τη γεωγραφία της ευρωπαϊκής ηπείρου. Υπάρχει, επίσης, ειδική ενότητα, ώστε τα παιδιά να ενημερωθούν, παίζοντας, για τα δικαιώματά τους.

Η θεματική ενότητα «Παιχνίδια και κουίζ» προσφέρει σε επισκέπτες του δικτυακού τόπου, ηλικίας 6 έως 16 ετών, τη δυνατότητα να παίξουν διασκεδαστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, που έχουν δημιουργηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους φορείς.

Στην ενότητα «Η ΕΕ: Τι είναι όλα αυτά;», οι μικροί επισκέπτες συναντούν έναν διαδραστικό χάρτη των κρατών της Ευρώπης και διασκεδαστικά γεγονότα σχετικά με την ΕΕ και κάθε χώρα της Ένωσης.

Τέλος, στην ενότητα «Ελέγξτε τα δικαιώματά σας» υπάρχει πλούτος βίντεο, παιχνιδιών και πληροφοριών για τις δύο ηλικιακές ομάδες (έως 12 χρονών, η πρώτη και 13 έως 18 χρονών, η δεύτερη), σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού.

Στην ίδια ιστοσελίδα ενσωματώνεται η «Γωνιά του Εκπαιδευτικού», η οποία περιέχει εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά έως 9 ετών, από 9 έως 12 ετών, από 12 έως 15 ετών και από 15 ετών και άνω. Μέσω της ιστοσελίδας, οι εκπαιδευτικοί έχουν στη διάθεσή τους υλικό που τους βοηθά να εξηγήσουν στους μαθητές την έννοια της πολυμορφίας στην ΕΕ και να τα μυήσουν στην πολιτιστική, επιστημονική και φυσική κληρονομιά των χωρών που συνθέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικά φυλλάδια, σε ηλεκτρονική μορφή, εξηγούν τα εθνικά σύμβολα, ορόσημα και προσωπικότητες που σημάδεψαν την ιστορία της ΕΕ, ενώ ένας ευρωπαϊκός χάρτης απεικονίζει τα πλέον γνωστά τοπία, προϊόντα και πολιτιστικά μνημεία από κάθε χώρα της Ένωσης. 

Το υλικό αφορά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα του καταναλωτή, τη σωστή διατροφή κ.α.
http://www.nooz.gr