Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Τα σχολεία 2 μήνες χωρίς χρήματα!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ: Ο Καλλικράτης διάλυσε την Παιδεία

Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης διαχρονικά αποτελεί πολιτική επιλογή των εκάστοτε κυβερνήσεων η οποία λειτουργεί σε βάρος των μορφωτικών αναγκών των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η κατάσταση στα σχολεία φέτος είναι πρωτοφανής: τα σχολεία δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από τις -μειωμένες κατά τουλάχιστον 40% σε σχέση με το 2010- δαπάνες για τα λειτουργικά έξοδα.

Επιπλέον εδώ και ένα μήνα δεν μπορούν να διενεργήσουν καμία λογιστική πράξη-ακόμη κι αν έχουν υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους- αφού οι παλαιές σχολικές επιτροπές καταργήθηκαν και οι νέες σχολικές επιτροπές ακόμη δεν λειτουργούν.

Η ευθύνη για την υποχρηματοδότηση της παιδείας βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.
Η ευθύνη για την αδυναμία να αποδοθούν στα σχολεία έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα που έχουν δοθεί για τα σχολεία εκτός από την κυβέρνηση –που με την ψήφιση του «Καλλικράτη» οδηγεί σε διάλυση τη δημόσια παιδεία- βαραίνει και τις Δημοτικές Αρχές.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των Δήμων αφού δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να θέσουν σε λειτουργία τις σχολικές επιτροπές.
Η εκπαιδευτική κοινότητα δε μένει απαθής μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Το ΔΣ του Συλλόγου συναντήθηκε με τη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας και απαίτησε άμεσες λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση και με το Δήμο Πειραιά.