Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο!


Τη Δευτέρα 31η Οκτωβρίου 2011, 17:30μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο (27η συνεδρίαση) με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα είναι αρκετά και κάποια θέλουν χρόνο ...για να παρθούν αποφάσεις που να αντέχουν στο χρόνο. Είναι αξιοσημείωτο ότι για μια ακόμα φορά, με το νέο πρόεδρο δεν υπάρχουν αιτήματα για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις. Δεν υπάρχουν αιτήματα πλέον;  Σε σύγκριση πάντως με τις πρώτες συνεδριάσεις, φτάσαμε στο αντίθετο σημείο!  (Είναι απλό..."μέτρον άριστον").

Η έγκριση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του Δήμου, η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας της ΔΗΚΕΠΑ που είχε ψηφιστεί σε μια περιπετειώδη συνεδρίαση του προηγούμενου συμβουλίου που παραιτήθηκε, (το νέο συμβούλιο συζήτησε για τον κανονισμό;), η πρόταση για φωτοβολταϊκό πάρκο στο Σχιστό, μια ακόμα παραίτηση αντιπροέδρου ΝΠΔΔ, η απόφαση της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου για λειτουργία της σχολικής επιτροπής, ώστε να λυθεί επιτέλους το θέμα  με τα  οικονομικά των σχολείων, η πρόταση της σχολικής επιτροπής για μείωση των ενοικίων των συμβάσεων των κυλικείων με ανάλογη μείωση και των τιμών των προϊόντων, μετά από τα αιτήματα πολλών κυλικειαρχών που ακούμπησε η κρίση, είναι κάποια από τα θέματα που θα συζητηθούν.  
Σίγουρα θα είναι μια ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, με κοινό και αυτή τη φορά, μιας και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών με ανακοινώσεις τους, καλούν γονείς και εκπαιδευτικούς να παραβρεθούν στη συνεδρίαση και να απαιτήσουν να δοθούν τα λεφτά στα σχολεία!

Στην ημερήσια διάταξη δεν υπάρχει ούτε λέξη για το σκουπιδοεργοστάσιο που θέλει να κατασκευάσει ο Δήμος Πειραιά στη γειτονιά μας, στο Σχιστό. Η Δημοτική αρχή μας έχει συνηθίσει σε ανακοινώσεις και ψηφίσματα για διάφορα θέματα! Για το εργοστάσιο περιμένουμε ...έστω και μια λέξη!  Το θέμα πήρε μεγάλη δημοσιότητα στον Πειραιά μετά και την ημερίδα για τη διαχείριση των σκουπιδιών, όπου κάποιοι από τη Δημοτική αρχή του Πειραιά και όχι μόνο, επανέφεραν το θέμα, στολίζοντας τις εισηγήσεις τους με τα καλά ενός εργοστασίου δίπλα μας, τα καλά της  νέας τεχνολογίας και τα κέρδη για το ...περιβάλλον. 
Μήπως πρέπει, πριν φουντώσει το θέμα για τα καλά, να υπάρξει κάποιο ψήφισμα για τοποθετηθούν οι παρατάξεις και να υπάρχει κάποια ενιαία θέση για ένα τόσο σημαντικό θέμα; 
Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ 18ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (7.7.11), ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. 

ΘΕΜΑ 3ο: ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ & ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ (ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ).

ΘΕΜΑ 4ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΗΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΕΣΥΔΑΠ).

ΘΕΜΑ 5ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ « ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ-ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ - ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΟΡΟΥΣ ΑΙΓΑΛΕΩ & ΠΟΙΚΙΛΟΥ»

ΘΕΜΑ 6ο: ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-6-2010 ΕΩΣ 30-11-2010.

ΘΕΜΑ 7ο : ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-12-2010 ΕΩΣ 31-12-2010.

ΘΕΜΑ 8ο: ΑΠΟΔΟΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1-1-2011 ΕΩΣ 30-6-2011.

ΘΕΜΑ 9ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2010.

ΘΕΜΑ 10ο: ΕΓΚΡΙΣΗ Η ΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΘΕΜΑ 11ο: ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.

ΘΕΜΑ 12ο : ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΟ, ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΠΨΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ».

ΘΕΜΑ 13ο : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 129/39758/9.6.2011 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙ «ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΓΑΜΩΝ».

ΘΕΜΑ 14ο : ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ & ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ.

ΘΕΜΑ 15ο : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ Ρ. ΦΕΡΑΙΟΥ 89 ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤ΄ Κ.Α.Π.Η , ΚΑΤ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 21 ΤΟΥ Ν. 4002/2011

ΘΕΜΑ 16ο : ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΤΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ 116 ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ 5ο Κ.Α.Π.Η , ΚΑΤ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 21 ΤΟΥ Ν. 4002/2011

ΘΕΜΑ 17ο :ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 258/46007/5.7.11, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ «ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΥΡΩΝΟΣ & ΤΑΪΦΙΡΙΟΥ, ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΠ»

ΘΕΜΑ 18ο ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 297/54899/31.8.11 2011, ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ «ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 84»

ΘΕΜΑ 19ο : ΑΠΟΔΟΧΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Κ. Ε. ΜΟΣΧΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΕΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΘΕΜΑ 20ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΤΡΟΧΗΛΑΤΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ

ΘΕΜΑ21ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ22ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ 23ο: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

ΘΕΜΑ 24ο: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΘΕΜΑ 25ο: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΚΥΛΙΚΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΘΕΜΑ 26ο: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΝΙΑΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ

ΘΕΜΑ 27ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

ΘΕΜΑ 28ο: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ (ENERGY FOR MAYORS), ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. πηγή