Επιστροφή στην καθημερινότητα!
Μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις, πάλι στα δικά μας, τα οποία αφήσαμε για λίγο. Θυμίζουμε 10 θέματα-προβλήματα για τα οποία έχουμε γράψει κατά καιρούς και με τα οποία επειγόντως κάποιος από την Δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας πρέπει να ασχοληθεί. Εννοούμε να ασχοληθεί ουσιαστικά και με πείσμα.
Αυτό βέβαια ισχύει για όλους, κυρίως τη δημοτική αρχή ...αλλά και την αντιπολίτευση. Επιτέλους, είναι καιρός να δούμε να αλλάζει κάτι στο Δήμο μας!
Αυτό βέβαια ισχύει για όλους, κυρίως τη δημοτική αρχή ...αλλά και την αντιπολίτευση. Επιτέλους, είναι καιρός να δούμε να αλλάζει κάτι στο Δήμο μας!
Καθαριότητα: Τώρα που τελείωσε η απεργία των υπαλλήλων της καθαριότητας ας κοιτάξει η δημοτική αρχή κατάματα το θέμα της καθαριότητας.Τα προβλήματα είναι μεγάλα. Δυστυχώς κατά διαστήματα είχε χαθεί η μπάλα. Καλή είναι η πολιτική με τις ταμπελίτσες πάνω στους κάδους και με το ένα τετραγωνικό ασβέστη γύρω από τον κάδο, αλλά πρέπει να υπάρξουν κάποτε και αποτελέσματα. Άμεσα πρέπει να εκπονηθεί ένα σχέδιο και να δοθεί λύση. Εν ανάγκη μια σύσκεψη με τους παλαιούς υπεύθυνους μπορεί να βοηθήσει! Κάποιοι από αυτούς έχουν και εμπειρία και έχουν διαχειριστεί με επιτυχία δύσκολες καταστάσεις!
Οικονομική κατάσταση: Είχαμε ακούσει στις λαϊκές συνελεύσεις για το τεράστιο χρέος! Δημοτικοί σύμβουλοι με ανακοινώσεις μιλάνε για προβλήματα. Στους πρώτους μήνες διοίκησης από τη νέα δημοτική αρχή, υπήρχε ευφορία και πολλές φορές δίνονταν χρήματα με ευκολία για «άρτον και θεάματα»... Τελευταία διαβάσαμε ότι η ΔΗΚΕΠΑ έχει δυσκολίες με τη μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων. Η τριμηνιαία έκθεση της οικονομικής επιτροπής, έσοδα -έξοδα, δεν έχει δημοσιευτεί! Τελικά κάποτε πρέπει να ειπωθεί η αλήθεια, όλη την αλήθεια όπως είχαν υποσχεθεί προεκλογικά οι παρατάξεις.
Υπάρχει πρόβλημα; Και τελικά ποιο είναι το χρέος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση; Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι ο μοναδικός δήμος της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά που δεν ήταν στο κόκκινο (υπερχρεωμένοι δήμοι).
Υπάρχει πρόβλημα; Και τελικά ποιο είναι το χρέος του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και γιατί δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση; Θυμίζουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι ο μοναδικός δήμος της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά που δεν ήταν στο κόκκινο (υπερχρεωμένοι δήμοι).
Δημοτικό Συμβούλιο: Πέρασαν 10 μήνες, όλοι πήραν το χρόνο τους! Με το νέο πρόεδρο ας κάνουν μια καινούργια αρχή όλοι, ουσιαστικές συνεδριάσεις - εφαρμόσιμες αποφάσεις! Πρώτος ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πρέπει να βρει το ρόλο του και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσει το συμβούλιο εποικοδομητικά και ρεαλιστικά.(Στην τελευταία συνεδρίαση που παρακολουθήσαμε, είχαμε την αίσθηση ότι κάτι άλλαξε, μακάρι να υπάρξει και συνέχεια...)
Ιστοσελίδα: Κάποτε πρέπει να τελειώνει και αυτό το παραμύθι! «Ουκ εν τω πολλώ το ευ». Δεν χρειάζονται φανταχτερά και εντυπωσιακά πράγματα. Ιστοσελίδα φορέα είναι με ένα αυστηρό interface και χρηστική πληροφόρηση. Δεν μπορεί επίσημες ανακοινώσεις να αναρτώνται σε μέσα ενημέρωσης και μετά από μέρες στην ιστοσελίδα. Απλά πράγματα, ενημέρωση για δράσεις του δήμου, ενημέρωση για τις συνεδριάσεις και αποφάσεις συμβουλίου και επιτροπών, προτάσεις για την πόλη μας! Τα πολλά αναδυόμενα παράθυρα και τα εντυπωσιακά κυλιόμενα μενού ας τα αφήσουν οι υπεύθυνοι για λίγο αργότερα, ας εστιάσουν στη γρήγορη και έγκαιρη ενημέρωση.
Γραφεία δημοτικών παρατάξεων: Υπάρχει ακόμα η ανεξήγητη εμμονή σε μια παλαιολιθική τακτική: ο δήμος είναι ιδιοκτησία μας, δε διευκολύνουμε τους άλλους. Κάποιος ψύχραιμος από τα πρόσωπα που αποτελούν τη δημοτική αρχή πρέπει να θυμίσει τους βασικούς κανόνες της δημοκρατίας και επιπλέον ότι οι εποχές αλλάζουν και μπορεί κάποτε να ξαναβρεθούν στην αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση είναι μία από τις συνιστώσες της καλής λειτουργίας του Δήμου.
Σχολεία: Τα σχολεία εδώ και 2 μήνες δεν έχουν χρήματα. Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αρνείται με διάφορες μικροδικαιολογίες (δυσκολία λειτουργίας νέων σχολικών επιτροπών που είναι ευθύνη του Δήμου) να δώσει τα χρήματα που υπάρχουν, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων. Έρχεται ο χειμώνας και και σε πολλά σχολεία δεν έχει γίνει συντήρηση καυστήρων και αγορά πετρελαίου. Δεν έχουν γίνει απολυμάνσεις και αναγόμωση πυροσβεστήρων και σε πολλές περιπτώσεις σχολεία δεν μπορούν να αγοράσουν χαρτί υγείας! Συντήρηση: Τα περισσότερα σχολεία έχουν να συντηρηθούν συστηματικά πάνω από 4 χρόνια. Έχουν γίνει κατά καιρούς μικρές παρεμβάσεις από συνεργεία του δήμου με υλικά των σχολικών επιτροπών τις περισσότερες φορές ή με πρωτοβουλίες γονέων και χορηγίες ιδιωτών. Υπάρχει σχέδιο για συντηρήσεις και επισκευές, έρχονται χρήματα για επισκευές από κάποιο κωδικό του υπουργείου εσωτερικών;
ΔΕΗ, ΟΛΠ: Με τον ΟΛΠ μετά την «επαναστατική γυμναστική» του Γενάρη, επικρατεί απόλυτη σιγή,μάλλον περίοδος "ήρεμων νερών". Ο ΟΛΠ έδωσε κάποια οικόπεδα που δεν χρειαζόταν στο Δήμο, έγιναν οι σχετικές πανηγυρικές ανακοινώσεις, μετά η δημοτική αρχή ζήτησε και αντισταθμιστικά οφέλη για το car terminal και μετά ησυχία! Υποτίθεται έχουν γίνει κάποιες επιτροπές που συνεδριάζουν-αντιμετωπίζουν(;) τις διαφορές και παρακάτω ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ακόμα και από την αντιπολίτευση που θεωρητικά στελέχωσε και συμμετέχει στις επιτροπές! Η ΔΕΗ στο επιχειρησιακό της πρόγραμμα που είναι αναρτημένο στο site της προβλέπει κλείσιμο του εργοστασίου Αγ. Γεωργίου το 2014, τι θα γίνει ο χώρος; Ακούγεται και μια άποψη για νέο εργοστάσιο. Τελευταία με τη μεγάλη φωτιά, η οποία ευτυχώς ελέχτηκε έγκαιρα, δεν είδαμε ανακοίνωση από τις δημοτικές παρατάξεις! Συμφωνούν με τέτοιες εξελίξεις, με ένα νέο εργοστάσιο σε κατοικημένη περιοχή; Είναι γνωστό ότι έχουν γίνει συναντήσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΗ. Ενημερώθηκε η δια παραταξιακή επιτροπή; Πότε θα μάθουν τα νέα οι δημότες;
Παιδικές χαρές: Πολλές παιδικές χαρές είναι σε άθλια κατάσταση. Μερικές από αυτές κρύβουν παγίδες για τους μικρούς επισκέπτες και είναι σε πολλά σημεία επικίνδυνες. Παιχνίδια ασυντήρητα, συνθήματα παντού, δάπεδα ολισθηρά, βαριές πόρτες, αντικείμενα πεταμένα δεξιά και αριστερά. Έχει γίνει έλεγχος επικινδυνότητας; Υπάρχει σχέδιο συντήρησης, που είναι θεσμός σε πολλούς δήμους;
Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Μετά τα προβλήματα στην ΔΗΚΕΠΑ (αλλεπάλληλες παραιτήσεις) είναι ώριμη πλέον η εποχή για ένα «πρωτόκολλο θέσεων» για την επιλογή πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η διάθεση δημοτικού χρήματος, ευκαιριακά και χωρίς σχέδιο με πρόσχημα την προαγωγή του πολιτισμού χωρίς αποδεδειγμένο όφελος κάποτε πρέπει να σταματήσει. Η αλήθεια είναι ότι μετά την έξαρση των πρώτων 7 μηνών, ήδη το φετινό Σεπτέμβριο τα πράγματα ήταν πολύ μετρημένα, με εκδηλώσεις πολύ μικρού κόστους. Δεν είπαμε και έτσι!
Μεγάλα έργα: Υπάρχει κάτι χειροπιαστό; Υπάρχει έστω κάποιο σχέδιο για κάτι; Εντάξει «η υπογειοποίση» μπορεί να περιμένει, η formula1 επίσης, οι ποδηλατόδρομοι το ίδιο, τι θα γίνει όμως με Κέντρο υγείας, το εργοστάσιο Καχραμάνογλου, τη Νάφθα, την Ανάπλαση, ΔΕΗ, το "ελαφρύ" μετρό, την Ιχθυόσκαλα;