Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο


Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης ήταν διαφορετικό από αυτά που έχουμε παρακολουθήσει τελευταία, τουλάχιστον έως την ώρα που είμαστε εκεί. Δεν είχε καμία σχέση με τα παλαιότερα συμβούλια των κραυγών και των προσωπικών αντεγκλήσεων. Αιτία σίγουρα είναι ο νέος πρόεδρος, ο οποίος κρατούσε τις διαδικασίες, δεν διέκοπτε τους ομιλητές, ήταν δίκαιος μαζί τους και ενδιαφερόταν να ακουστούν οι απόψεις όλων και όχι μόνο η άποψη της Δημοτικής αρχής ...ακόμα και ο Δήμαρχος διέκοψε ελάχιστες φορές.
Η αίθουσα ήταν γεμάτη από εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ με έκδηλη την αγωνία στα πρόσωπα τους για το μέλλον της επιχείρησης και για το αύριο της εργασίας τους.  Το κλίμα ήταν βαρύ και η συζήτηση δυστυχώς περιορίστηκε για μεγάλο διάστημα στο τι έκαναν οι μεν και οι δε όταν ήταν διοίκηση. Υπήρξαν σχόλια αρνητικά για τις περιόδους άλλων διοικήσεων, λίγες ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα αυτά που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες και λίγες, πολύ λίγες ουσιαστικές προτάσεις για τη σωτηρία της κοινωφελούς επιχείρησης.
Σε αυτές τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, πραγματικά περιμέναμε κάποια υπέρβαση και ίσως κάποιο προσκλητήριο δυνάμεων με διάθεση προσφοράς, για να βρεθούν λύσεις βιώσιμες.
Είναι κρίμα κάθε φορά που είναι δύσκολα τα πράγματα να ανασέρνονται από το χρονοντούλαπο «παλιές ιστορίες» που πολώνουν, μόνο και μόνο για να αποπροσανατολίσουν ή για να συσπειρώσουν την «σιωπηλή πλειοψηφία» ή να διασκεδάσουν την αποτυχία. Εάν υπάρχει θέμα απ΄ τα παλιά, όποιο θέμα, ας γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση και ας ακολουθηθεί η νόμιμη οδός, ό,τι προβλέπεται, κάποτε πρέπει να πάμε παρακάτω. Έλεος!

 Η προηγούμενη διοίκηση της ΔΗΚΕΠΑ είχε δύσκολο έργο, λόγω «Καλλικράτη» και ειδικών συνθηκών που περνάει η χώρα μας, όμως απέτυχε μιας και δεν προέβλεψε, δεν είχε μελετημένο σχέδιο, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την κατάσταση.
 Αναίμακτα έγιναν δεκτές όλες οι παραιτήσεις, σαν να μην έγινε και τίποτα. Παραιτήθηκε και ο πρόεδρος και διορίστηκε ολοκαίνουργια ομάδα από την πλειοψηφία, η οποία θα παραλάβει την «καυτή πατάτα» για να τρέξει τα θέματα και να βρει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα, με κυρίαρχο τη μισθοδοσία των εργαζομένων και το μέλλον της εταιρείας.
Η νέα ομάδα ξεκινάει με αβάσταχτο φορτίο. Ευχόμαστε να βρει τη δύναμη να ξεπεράσει τις αιτίες που ανάγκασαν τα προηγούμενα μέλη από την ίδια παράταξη να παραιτηθούν και να τα καταφέρει. Να καταφέρει να λειτουργήσει την επιχείρηση αξιοπρεπώς, να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης με νοικοκύρεμα υπηρεσιών και οργανογράμματος, με απόλυτη εφαρμογή του νομικού πλαισίου λειτουργίας, με σφιχτή, μετρημένη οικονομική πολιτική… 

ΥΓ. Και δυο ειδήσεις που θα μας απασχολήσουν στο εγγύς μέλλον. α) Ακούσαμε ότι για το θέμα της ΔΕΗ, υπάρχουν εξελίξεις και θα συγκροτηθεί μια πενταμελής επιτροπή και, αν καταλάβαμε καλά, θα ενημερωθεί από το Δήμαρχο και θα χαράξει τις επόμενες κινήσεις του Δήμου! (Πολύ καλό, μακάρι να βγει και αληθινό!!!)    β) Η Δημοτική αρχή ενημέρωσε ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο Πειραιά για το σκουπιδοεργοστάσιο που θέλει ο Δήμος Πειραιά να κατασκευάσει στο Σχιστό στα όρια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και δεσμεύτηκε ότι δε θα συμπράξει σε ενέργειες που υποβαθμίζουν την περιοχή μας.