Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

«Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» στο Δημαρχείο Δραπετσώνας

Την Τετάρτη 21-11-2018 στις 7 μμ. στο (παλιό) δημαρχείο της Δραπετσώνας στον 3ο όροφο παρουσιάζεται το καινούριο βιβλίο του Γ. Τσιρίδη  με τίτλο «Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ» και αφορά στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα.
Αύριο παρουσιάζεται το Α' μέρος που αφορά τη Δραπετσώνα. Θα ακολουθήσει αργότερα η παρουσίαση του Β' μέρους για το Κερατσίνι.

Μέσα στο βιβλίο, περιέχονται αναφορές για τον χαρακτήρα της πόλης, ο οποίος είναι προσφυγικός κι εργατικός.

Ακολουθούν τα στοιχεία που την συνδέουν με το Ρεμπέτικο, με τους αγώνες της, όπως η «Μάχη της Παράγκας», και με το όνομά της, δηλαδή την ψυχή της.
 Στο βιβλίο υπάρχει ειδική αναφορά για το "Αφροδίσιο" με τα γραπτά ντοκουμέντα για την ύπαρξή του. 
Ακόμα γίνεται εκτενής αναφορά στο Θεμιστόκλειο, με τον Ιάκωβο Δραγάτση να οδηγεί τα βήματα και τους ξένους ταξιδιώτες με τις εντυπώσεις τους να έπονται και υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση της θέσης ότι το Θεμιστόκλειο βρίσκεται στον χώρο των Λιπασμάτων.
Τέλος στο βιβλίο υπάρχουν τα νεώτερα ιστορικά μνημεία, είτε της βιομηχανικής ιστορίας (Λιπάσματα, Τσιμετάδικο κτλ) είτε των αστικών δομών. Συμπληρώνεται έτσι ένα πλήρες άλμπουμ της σημερινής Δραπετσώνας. 
Το βιβλίο αξίζει να μπει στην βιβλιοθήκη κάθε Δραπετσωνίτη και κάθε Κερατσινιώτη που θα πρέπει να περιμένει το Β' μέρος για την ολοκλήρωση. Το βιβλίο εκδίδεται από την ΕΝΤΥΠΩΣΗ (εκδόσεις Π.Χατζηιωαννίδη), έχει 200 περίπου σελίδες και θα τιμάται 10 ευρώ. ατά βάση.