Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο μνημείο για τον Π. Φύσσα


Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή16/11/2018, στις 12 το μεσημέρι στην ομώνυμη οδό (Π. Φύσσα 60), με ομιλητή το δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο με σκοπό το συμβολισμό του ρόλου της αυτοδιοίκησης στη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά, συνεχίζει να διατηρεί την επικαιρότητα των αιτημάτων μιας μεγάλης σημαντικής ιστορικής περιόδου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 46 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του 1973, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να είναι επίκαιρα. 

Άλλωστε ο αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία, ο αγώνας ενάντια στο φασισμό συνιστά καθημερινή στάση και πράξη ζωής, προϋποθέτει και απαιτεί ζωντανή και ακμαία ιστορική μνήμη και ισχυρές πολιτικές πρωτοβουλίες και παραδείγματα» τονίζει η δημοτική αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση πήραν ο αντιπεριφεριεάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ- δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης.