Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Διαμαρτυρία για τα ιατρεία που κλείνουν στην Ευγένεια!

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ευγένειας «η Πρόοδος» 
καλούν σε συγκέντρωση την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στα  γραφεία των Νέων Ευγένειας 
(Τραπεζούντος 36 – Ευγένεια) ενάντια στην απόφαση της 2ης ΥΠΕ Πειραιά που μεταστεγάζει – κλείνει τα Τοπικά Ιατρεία της περιοχής μας.


Σύμφωνα με ανάρτηση στο fb της Λ. Ρέπα τα ιατρεία δεν κλείνουν:

"Οχι μονο δεν κλεινουν τα ιατρεια του ΙΚΑ στη περοχη της Ευγενειας Κερατσινιου αλλα συμφωνα με ενημερωση απο το Υπουργειο Υγειας στον ιδιο χωρο που στεγαζεται και υπολειτουργουσε το ΙΚΑ θα λειτουργησει η νεα δομη που θεσπισε το Υπουργειο Υγειας η Πρωτοβαθμια Φροντιδα Υγειας για ΟΛΟΥΣ που θα παρασχει σαφως ανωτερης ποιοτητας και μεγαλυτερου φασματος υπηρεσιες περιθαλψης στους κατοικους .
Οποιαδηποτε αποπειρα παραπληροφορησης και δημιουργιας ασκοπης αναστατωσης αφηνει εκτεθιμενους οσους, ενω ξερουν την αληθεια, σπευδουν εκ του πονηρου να προκαλεσουν κανοντας θορυβο για δημιουργια εντυπωσεων, προσβλεποντας σε μικροπολιτικα οφελη ή εξυπηρετωντας διαφορα συντεχνιακα και αλλου τυπου συμφεροντα."

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ
« Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η 2η ΥΠΕ Πειραιά αποφάσισε την άμεση μεταστέγαση των Τοπικών Ιατρείων Ευγένειας – Χαραυγής στη Δραπετσώνα και το κλείσιμό τους τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.
Σας πληροφορούμε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ιδρύθηκε και λειτουργεί εδώ και 60 χρόνια σε μια περιοχή εργατική και λαϊκή για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της.
Η απόφασή σας αυτή αδικεί και βλάπτει κατάφωρα την Ευγένεια και τη Χαραυγή, δηλαδή το μισό Κερατσίνι, δεδομένου ότι η πρόσβαση σε άλλες μονάδες υγείας είναι δυσχερής λόγω της απόστασης και της έλλειψης συγκοινωνίας.
 
Στην ήδη υποβαθμισμένη περιοχή μας καταργείτε το δικαίωμα των κατοίκων να προσέρχονται σε πρωτοβάθμια μονάδα υγείας της περιοχής τους και να δέχονται την περίθαλψη που ως ασφαλισμένοι δικαιούνται. Τους αναγκάζετε να μετακινούνται σε μεγάλη απόσταση, τη στιγμή που η συγκεκριμένη μονάδα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και πληροί τις δυνατότητες στέγασης πολλών ιατρικών ειδικοτήτων.
Η απόφασή σας αυτή βλάπτει τους κατοίκους της περιοχής και τους στερεί το μοναδικό δημόσιο φορέα εξυπηρέτησης που έχουν. Η απόφασή σας απαξιώνει την υγεία του Ευγενειώτη – Χαραυγιώτη ασφαλισμένου, τη στιγμή που η καθημερινότητά του έχει τόσο δραματικά επιβαρυνθεί.
Σε μια περιοχή που μαστίζεται έντονα από την πολύπλευρη κρίση, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας έναντι των κατοίκων, την ταλαιπωρία στην οποία τους υποβάλλετε και τη στέρηση του αγαθού της υγείας στην οποία τους οδηγείτε.
Επιχειρήθηκε και πάλι να κλείσει η δομή πριν δύο χρόνια αλλά το μέγεθος των προβλημάτων της περιοχής και οι αντιδράσεις όλων δεν το επέτρεψαν. Τώρα που η προσδοκία και η υπόσχεσή σας είναι να λειτουργήσουν πλήρως τα τοπικά ιατρεία, τα κλείνετε εξαπατώντας εμάς και εμφανιζόμενοι αναντίστοιχοι με τις υποσχέσεις σας.
Απαιτούμε
 
Την άμεση ανάκληση της απόφασης και την ανεμπόδιστη λειτουργία των τοπικών ιατρείων.
Την ενίσχυση των τοπικών ιατρείων με όλες τις ειδικότητες των γιατρών, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους της περιοχής.
Οι κάτοικοι και οι φορείς της τοπικής κοινωνίας θα διεκδικήσουν δυναμικά τη λειτουργία των τοπικών ιατρείων για την ουσιαστική παροχή υπηρεσιών υγείας.