Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Σύσκεψη φορέων για τη ΝΑΦΘΑ

 Την Τετάρτη 3 Μαϊου στις 18.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευγένειας, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Χαραυγής διοργανώνει σύσκεψη, για τον εγκατελειμένο χώρο της ΝΑΦΘΑ. 
Στη συνάντηση θα συζητηθεί πρόταση για τη δημιουργία συντονιστικής επιτροπής φορέων για την αξιοποίηση του χώρου.

Η ΝΑΦΘΑ είναι ένα αναπαλαιωμένο εργοστάσιο (εργοστάσιο ναφθαλίνης), το οποίο βρίσκεται στη Χαραυγή και γειτνιάζει με τη ΔΕΗ. Οι χώροι του εργοστασίου παραδόθηκαν έτοιμοι προς χρήση, πριν πολλά χρόνια, με πολλούς χρήσιμους χώρους και από τότε  ρημάζουν και μαραζώνουν

Μια βόλτα στην περιοχή γεμίζει θλίψη και απογοήτευση! Έχουν σπάσει όλα τα τζάμια, έχουν κλαπεί οι κάσες των κουφωμάτων, έχουν κλαπεί τα καλώδια από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικού ρεύματος και ο χώρος έχει μετατραπεί σε χώρο σκουπιδιών και μπαζών.
 Το κτίριο ή καλύτερα το συγκρότημα κτιρίων έχει αίθουσες για να στεγάσει υπηρεσίες και φορείς, έχει χώρους για εκδηλώσεις, έχει χώρους για εστίαση.
Η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του χώρου και η απόδοσή του στους κατοίκους προκειμένου να λειτουργήσει ως χώρος πολιτισμού και αναψυχής πρέπει να γίνει πρώτη προτεραιότητα για τους υπευθύνους! 
Βέβαια τώρα πια, μετά από τόσα χρόνια εγκατέλειψης η αποκατάσταση θα κοστίσει αρκετά, αλλά κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή!