Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στους δήμους και οι υπόλοιποι εξαιρούμενοι χώροι του ΟΛΠ

 Υπογραφή απόφασης για παραχώρηση των Λιπασμάτων στον Δήμο Δραπετσώνας


Την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία παραχωρούνται τα Λιπάσματα στον Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεσμευόμενος παράλληλα ότι το ίδιο θα γίνει και με υπόλοιπους χώρους στην περιοχή του Πειραιά και της Σαλαμίνας που εξαιρούνται από την πώληση του ΟΛΠ. 
Το ζήτημα της παραχώρησης των υπόλοιπων εξαιρούμενων χώρων στους Δήμους Περάματος, Σαλαμίνας και Κερατσινίου - Δραπετσώνας καθώς και Πειραιά τέθηκε από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κασιμάτη. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπο να δώσει στην Αυτοδιοίκηση σε πολλές περιοχές της χώρας εκτάσεις που δεν περιλαμβάνονται στο master plan των λιμανιών. Ήδη το κάναμε στην Καβάλα και την Ηγουμενίτσα» είπε ο Π. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι «η Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί από εμένα. 
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και πολύ σύντομα θα έχουμε δημοσιεύσει την απόφαση και το πολύχρονο ζήτημα θα υλοποιηθεί». «Στην Ηγουμενίτσα παραχωρήσαμε 325 στρέμματα στον δήμο. Το ίδιο θα γίνει και εδώ. Ό,τι εκτάσεις δεν είναι αναγκαίο να δοθούν για αξιοποίηση θα δοθούν στους δήμους» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τα Λιπάσματα, η κυβέρνηση θα αποδώσει στους δήμους:
- Δραπετσώνας: Περιοχή Καστράκι, λόφο του Κανθάρου, περιοχή Λιπασμάτων από λιμενοβραχίονα Κράκαρη ώς όρμο Δραπετσώνας.
- Κερατσινίου: Περιοχή πρώην Υαλουργείου, λιμανάκι ερασιτεχνών αλιέων Αγίου Νικολάου ώς Ακροκέραμο.
- Περάματος: Σιδηροδρομικές υποδομές, περιοχή Αρμός, Ναυπηγεία Περάματος (Καρνάγια), Οίκος Ευγηρίας, ακίνητο Πυροσβεστικού Σταθμού έξω από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση.
- Σαλαμίνας: Κυνόσουρα, τμήματα αρχαιολογικού χώρου Ζώνης Α.πηγή