Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Το Κερατσίνι τιμά τον Ακη Παράσογλου


Εκδήλωση στη μνήμη του σκιτσογράφου και ποιητή Ακη Παράσογλου διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η Ε.Τ.Ε.Π. Κερατσινίου, η Εταιρεία Μελέτης Προβλημάτων Κερατσινίου και το Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο Πισιμίση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη). Θα μιλήσουν άνθρωποι που συμπορεύτηκαν μαζί του. 
Την ίδια ημέρα, στην αίθουσα «Α. Τάσσος» θα εγκαινιαστεί έκθεση με έργα του Ακη Παράσογλου. 
Διάρκεια έκθεσης: 20 έως 26 Μαρτίου και ώρες λειτουργίας 18:00 – 21:00 Για επισκέψεις σχολείων, κατόπιν επικοινωνίας με το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, στο τηλέφωνο: 213 2074673.

 Ο Άκης Παράσογλου γεννήθηκε και κατοικούσε στον Πειραιά.
Γελοιογραφίες του Άκη Παράσογλου που εργαζόταν για πάρα πολλά χρόνια στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» έχουν επίσης δημοσιευθεί και σε πολλές άλλες εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Το 1975 εγκαταλείπει την Ελλάδα και εγκαθίσταται στο Μόναχο, δημοσιεύοντας στον εκεί περιοδικό Τύπο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημοσιεύει πολιτική γελοιογραφία στον ημερήσιο Τύπο, γράφει και εικονογραφεί παιδικά βιβλία, ασχολείται με τη σκηνογραφία στο θέατρο, με την δημιουργία τηλεοπτικών fiction και τη συγγραφή κειμένων για διάφορες εκπομπές πολιτικού περιεχομένου. 
Υπήρξε εκδότης του περιοδικού «Λίμπερτι» και κυκλοφόρησε τα εξής προσωπικά άλμπουμ: «Panteon», Μόναχο 1976, «Anakata», εκδόσεις Αλεβιζόπουλου 1983, «Akis Akistika» εκδόσεις Υάκινθος 1984, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Σουηδία, Αργεντινή και Κύπρο και έχει στο ενεργητικό του ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γερμανία. 
Έχει διδάξει cartoon animation στο ΙΕΚ Ακμή και στα τμήματα ενηλίκων της ΔΕΠΑ Κερατσινίου.