Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Επιστολή μαθητών του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας για την «αντί – μαθητική» εξέλιξη

Mε επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Δραπετσώνας εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην κατάργησης των επαναληπτικών πανελλαδικών κάνοντας λόγο για «αντί – μαθητική» εξέλιξη.
Τονίζουν ότι «αποτελεί αδικία για μαθητές που πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας την ημέρα τέλεσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων να αναγκάζονται να επαναλάβουν ολόκληρη τη χρονιά.
Ακόμη οι μαθητές προτρέπουν τον Κώστα Γαβρόγλου να πάρει αποφάσεις «που θα ωφελούν τους μαθητές, αντί να τους επιβαρύνουν».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή: Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Έχοντας ως αφορμή τη γνωστοποίηση της επικείμενης κατάργησης των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων, θεωρήσαμε αναγκαίο να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την «αντί – μαθητικής» εξέλιξη.
Είναι γνωστό ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ως εκπαιδευτικός θεσμός, εξαντλεί τους μαθητές καθώς τους εξαναγκάζει να συμμετέχουν σε μια επώδυνη διαδικασία ψυχοσωματικής φθοράς. 
Αυτή τη δυσμενή υπάρχουσα κατάσταση, έρχεται να επιβαρύνει η διακοπή πραγματοποίησης των επαναληπτικών εξετάσεων.
Αναγνωρίζουμε, βέβαια, ότι κατά καιρούς έχει σημειωθεί εκμετάλλευση της παροχής «δεύτερης ευκαιρίας» από τους υποψηφίους, γεγονός που εκφυλίζει το θεσμό.
Ωστόσο, αποτελεί αδικία για μαθητές που πραγματικά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υγείας την ημέρα τέλεσης των Πανελλαδικών Εξετάσεων να αναγκάζονται να επαναλάβουν ολόκληρη τη χρονιά («Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά», όπως άλλωστε και εσείς ο ίδιος διατυπώσατε).

Σας καλούμε να αναλογιστείτε, λοιπόν, τις δυσκολίες που προκύπτουν από μία τέτοια απόφαση. Από τη μία πλευρά, οι μαθητές είναι ψυχικά αδύνατο να διαχειριστούν για μια ακόμη φορά την όλη διαδικασία της προετοιμασίας λόγω μιας άτυχης και άδικης συγκυρίας.
Από την άλλη, είναι ανέφικτο, σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας, οι γονείς να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτήσεις που απορρέουν από την πιθανή επανάληψη των εξετάσεων.

Μήπως, τελικά, ήρθε η ώρα να παρθούν αποφάσεις που θα ωφελούν τους μαθητές, αντί να τους επιβαρύνουν;
Μη σταθείτε εμπόδιο στην εκπλήρωση των ονείρων μας! 
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας πηγή