Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκλογές …στη γειτονιά μας

Ο Σύριζα διατυπώνοντας αυτή τη φορά λόγο διαφορετικό, μεταρρυθμιστικό, πιο ορθολογικό, πήρε εντολή (για πρώτη φορά) να εφαρμόσει, με το δικό του τρόπο, τη συμφωνία - μνημόνιο και όχι να το καταργήσει ή να το διαπραγματευτεί. 
Το στοίχημα στο τέλος θα είναι, εάν καταφέρει να περάσει ανώδυνα τις μεταρρυθμίσεις, να κάνει μεγάλες αλλαγές και τομές στο κράτος, με δημιουργία θέσεων εργασίας και κινήσεις για τη διαπλοκή - διαφθορά όπως έχει εξαγγείλει.
Στην περιοχή μας θα έχει 3 βουλευτές. Την Ν. Κασιμάτη, την Ε. Καρακώστα, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της περιοχής (παλιά δημοτική σύμβουλος για πάρα πολλά χρόνια στον δήμο Κερατσινίου) και δεν θα έχει την αγωνία του Π. Λαφαζάνη, μιας και στη "θέση του" θα βρίσκεται ο εκ μετεγγραφής πρώην υπουργός κ. Βίτσας. 
Στους χαμένους των χτεσινών εκλογών είναι το Ποτάμι, το οποίο εκτός από τα μικρά ποσοστά, έχασε και την έδρα του, ("ένα μικρό χαστούκι" και για τη μεταχείριση στη Μ. Ηλιοπούλου, η οποία από δεύτερη στη προηγούμενες εκλογές βρέθηκε χωρίς λόγο και αιτία τρίτη στη λίστα), η Λαϊκή Ενότητα η οποία δεν έβγαλε βουλευτή και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 
Η Δημοκρατική συμπαράταξη δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτή και συγκέντρωσε ποσοστά μικρότερα από τον Ιανουάριο (Πασοκ, Δημάρ, Κίνημα Παπανδρέου). Αυτή τη φορά πήρε 6.043 ψήφους, ποσοστό 4,02%,  500 ψήφους παραπάνω από όσους είχε πάρει, τον Ιανουάριο το ΠΑΣΟΚ (5.589 ψήφους), όλοι μαζί είχαν πάρει 9.031 ψήφους. Είναι αξιοσημείωτο ότι 2012 μόνο το ΠΑΣΟΚ είχε λάβει 13.841 ψήφους.Το πάλαι ποτέ ισχυρό Πασόκ με τους 5 βουλευτές δεν υπάρχει πια, μετακινήθηκε προς τον Σύριζα και σε άλλους χώρους και είναι σίγουρο ότι οι πρόσκαιροι πανηγυρισμοί, σύντομα θα μετατραπούν σε βαθιά περισυλλογή.
Για το ΚΚΕ και ΝΔ δεν υπήρξαν αλλαγές στα πρόσωπα, όμως οι δυνάμεις τους μαζεύτηκαν έπεσε το ποσοστό τους, συνεχίζοντας την καθοδική πορεία των τελευταίων χρόνων. 
 Στους νικητές συγκαταλέγεται και η Ένωση Κεντρώων με την εκλογή βουλευτή, άγνωστης μέχρι στιγμής προέλευσης και πολιτικής δράσης. Δυστυχώς η περιοχή μας θα έχει και πάλι βουλευτή από τη Χρυσή Αυγή με μικρή αύξηση του ποσοστού της στη β΄Πειραιά, αλλά με μείωση του πραγματικού αριθμού των πολιτών που επέλεξαν να στηρίξουν για μια ακόμα φορά τους ανθρώπους που ανέλαβαν επίσημα την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

 Δήμος Κερατσινίου –Δραπετσώνας και τα αποτελέσματα των εκλογών!