Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι, αλλά στη Δραπετσώνα!



Με έγγραφο του προς τα σχολεία ο Δήμος Κερατσινίου -Δραπετσώνας ανακοίνωσε ότι την 25η Μαρτίου, δεν θα γίνει παρέλαση στο Κερατσίνι αλλά στη Δραπετσώνα.
Η παρέλαση θα διεξαχθεί στη Λεωφόρο Αγωνιστών Πολυτεχνείου, κεντρικό δρόμο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το πρώην Δημαρχείο Δραπετσώνας και θα συμμετέχουν, σύμφωνα με την επιστολή, τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης τόσο του Κερατσινίου όσο και της Δραπετσώνας. Στο Κερατσίνι θα γίνει η κατάθεση στεφάνων στις 24 Μαρτίου.
Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους μετά την προηγούμενη προσπάθεια (προηγούμενη δημοτική αρχή), την οποία όλοι θέλουν να ξεχάσουν, επιλέχτηκε ξανά η Δραπετσώνα για την παρέλαση.
Ίσως επειδή η Δραπετσώνα βιώνει ένα "ιδιότυπο αποκλεισμό", αφού από αυτοτελής δήμος (αναμένονται οι αποφάσεις για την χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ) τώρα πλέον είναι ένα κομμάτι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και με την παρέλαση διασκεδάζονται οι εντυπώσεις!
Επιπλέον με την ίδια ανακοίνωση δίνονται οδηγίες και φαίνεται ότι γίνεται μια σοβαρή (!) προσπάθεια για καλύτερη οργάνωση, ώστε να μην συμβούν τα ευτράπελα της προηγούμενης φοράς, με αποκορύφωμα την περιπέτεια των μικρών μαθητών να συναντήσουν τους δικούς τους.

Δυστυχώς, αφού η επιλογή ήταν Δραπετσώνα, δεν υπερίσχυσαν σκέψεις να παρελάσουν λιγότερα παιδιά, με τη συμμετοχή των σημαιοφόρων όλων των σχολείων και λιγότερων σχολείων με τμήματα παρέλασης! Στον Πειραιά και σε άλλους μεγάλους δήμους στην παρέλαση συμμετέχουν τα μισά σχολεία με τμήματα παρέλασης εναλλάξ 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου με κριτήριο τον αριθμό του σχολείου (μονό ή ζυγό αριθμό)! 
Προκύπτουν βέβαια και αντικειμενικά προβλήματα, μετακίνησης και οικονομικά, μιας και θα πρέπει να μετακινηθούν προς Δραπετσώνα πολλά σχολεία με λεωφορεία με σχεδόν τριπλάσιο κόστος για τον Δήμο μιας και τα σχολεία του Κερατσινίου είναι περισσότερα. Ακόμα θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τη μεταφορά γονέων αφού δεν υπάρχει συχνή συγκοινωνία που να συνδέει το κέντρο του Δήμου με τη Δραπετσώνα. 
Τέλος, έχει κάποιο ενδιαφέρον πως θα υποδεχτεί την απόφαση για παρέλαση στη Δραπετσώνα ο εμπορικός συλλόγος και ειδικότερα τοι επιχειρήσεις του Κερατσινίου!