Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Κατάργηση των τροφείων, θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19:00 μ.μ. συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κερατσινίου.
Η ιστοσελίδα του δήμου δεν έχει ενημέρωση για τη συνεδρίαση. Δυστυχώς δεν είχε συνέχεια η καλή αρχή με τη δημοσίευση των στοιχείων της προηγούμενης συνεδρίασης. Ίσως οι αρμόδιοι δεν θεωρούν τόσο απαραίτητο, αν και ο νόμος το προβλέπει, να ενημερώνονται οι δημότες για τις συνεδριάσεις! Ίσως βέβαια, η νέα διοίκηση ακόμα δεν έχει βρει τον βηματισμό της. 

Παρόλα αυτά, στη συνεδρίαση της Δευτέρας υπάρχουν προς συζήτηση πολλά σημαντικά θέματα, τα οποία θα δώσουν και το στίγμα της πολιτικής της νέας δημοτικής αρχής για το πρώτο έτος της θητείας της!

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η κατάργηση των τροφείων των παιδικών σταθμών. Η κατάργηση των τροφείων, ένα θέμα το οποίο στο παρελθόν δίχασε πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο, ήταν δέσμευση της προεκλογικής περιόδου για να ελαφρυνθούν οι οικογένειες που σηκώνουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης. Η νέα διοίκηση τολμάει, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και τις δυσκολίες στη στελέχωση των παιδικών σταθμών και υλοποιεί τη δέσμευση της για δωρεάν παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά των εργαζομένων!  Δεν έχει γίνει γνωστό, εάν πρόκειται για γενική κατάργηση των τροφείων ή για τις οικογένειες που έχουν καθαρό εισόδημα μέχρι ενός ορίου.
Ακόμα, σημαντικό θέμα είναι ο προσδιορισμός συνδρομής για αθλούμενους και συλλόγους στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Οι τιμές χρήσης του κολυμβητηρίου ήταν ιδιαίτερα "τσουχτερές" και έχει ενδιαφέρον να μάθουμε την πρόταση της δημοτικής αρχής, μιας και υπάρχουν σκέψεις σε βάθος χρόνου οι υπηρεσίες στο κολυμβητήριο να προσφέρονται εντελώς δωρεάν ή με συμβολικό κόστος στους δημότες.
Βέβαια μεγάλη συζήτηση θα γίνει για τη μείωση ή όχι των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, αφού είναι γνωστό ότι όλο και περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τις συνεχείς αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος και των τελών και είναι γνωστή η θέση του "άλλου δρόμου" για δραστική μείωση των δημοτικών τελών για τους χαμηλόμισθους, άνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους.
Ακόμα υπάρχουν προς συζήτηση διαχειριστικά θέματα, οι γνωστές έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (7 συνολικά), οι οποίες δεν δίνουν λύση στο μεγάλο πρόβλημα!  Η φτώχεια δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα αλλά με οργανωμένες δομές αλληλεγγύης! 
 Τέλος στα θέματα εκτός ημερησίας διάταξης, αναμένεται να συζητηθεί το θέμα των «27 υπαλλήλων του πρώην δήμου Δραπετσώνας που κινδυνεύουν με απόλυση» και οι επόμενες ενέργειες δημοτικής αρχής και εργαζομένων.

Θέματα ημερήσιας διάταξης

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

3η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

9η ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΕΤΟΥΣ 2014

ΛΗΨΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο.Π.Δ. ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ’ΑΡ.244/2014 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ.

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2014 ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2015 ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  Α) ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ  Β) ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΕΙΔΩΝ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ  Γ) ΕΙΔΩΝ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ Δ) ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟΥ Ε) ΕΙΔΩΝ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 275/2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ: ¨ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΤΟΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ SUPER MARKET «AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ»¨.

ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ¨ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 5 ΕΤΩΝ¨.

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΙΣΤΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΚΕΠΑ (ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ – ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ)

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ

ΕΓΚΡΙΣΗ Ή ΜΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ