Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Κοσμοσυρροή στον "ιστορικό περίπατο στις γειτονιές της Δραπετσώνας"



Ο ιστορικός περίπατος στις γειτονιές της Δραπετσώνας πραγματοποιήθηκε σήμερα  (5-10-2014) με μεγάλη συμμετοχή πολιτών. Στο χώρο συνάντησης από πολύ νωρίς το πρωί είχαν μαζευτεί άνθρωποι κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά μέχρι γιαγιάδες. Οι διοργανωτές είχαν φροντίσει με ιδιαίτερη επιμέλεια τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης και αντιμετώπισαν με ετοιμότητα τη μεγάλη, απρόσμενη προσέλευση του κόσμου. 

Μέσα από τις ενδιαφέρουσες διηγήσεις των Νίκου Μπελαβίλα, Ηλία Νικολακόπουλου, Ελένη Κυραμαργιού, Γιώργου Χατζόπουλου, Μαρίας Ραυτοπούλου, Γιώργου Τσιρίδη, Θωμά Σίδερη ζωντάνεψαν ιστορίες με πρωταγωνιστές πρόσφυγες, εργάτες, ρεμπέτες, αριστερούς, στα Βούρλα, το Καστράκι, τα Λιπάσματα, την παραγκούπολη, τα προσφυγικά…

Ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση, γιατί εκτός το "εκπαιδευτικό" κομμάτι της δράσης, φίλοι βρέθηκαν ξανά, θυμήθηκαν τα παλιά, άνθρωποι κάθε ηλικίας βρέθηκαν να περπατούν δίπλα - δίπλα στις άγνωστες γωνιές της πόλης,  κάτοικοι και επισκέπτες γνώρισαν άγνωστες και γνωστές πτυχές της ιστορίας της. 
  
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ιδιαίτερα στην Ελένη Κυραμαργιού η οποία ήταν η ψυχή της εκδήλωσης!