Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων Κερατσινίου – Δραπετσώνας ενημερώνει και δηλώνει ότι δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, η οποία επιδιώκει με τερτίπια να οδηγήσει 27 συναδέλφους στην ανεργία.

"Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις και αποφασίζουμε αύριο ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
Κατάληψη όλων των χώρων του Δήμου εκτός των παιδικών σταθμών που θα λειτουργήσουν κανονικά
• Παράσταση διαμαρτυρίας στις 9πμ στον ΑΣΕΠ
• Στον ΑΣΕΠ θ' ανανεώσουμε τις αποφάσεις μας και θα επιδιώξουμε συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες
Μόνος δρόμος η οργάνωση του συλλογικού αγώνα των εργαζομένων!"

Για το ίδιο θέμα διαβάστε:
"24ωρη απεργία στον Δήμο για τους 27 και τις απολύσεις


ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ!   ΖΗΤΑΤΕ "ΑΙΜΑ" ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.ΟΡΓΗ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΕ.


Δελτίο τύπου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας
 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Την υπόθεση με τους 27 συμβασιούχους του πρώην Δήμου Δραπετσώνας, η οποία πάγωσε το 2011, επανέφερε η κυβέρνηση, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και το «εντέλλεσθε» του Δημάρχου, Χρήστου Βρεττάκου, να μην διευκολυνθούν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που οδηγούν σε μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
«Η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε μέσο, ώστε να παραδώσει αίμα εργαζομένων στην Τρόικα», δήλωσε ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και συνέχισε «το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά από την πολιτική άρνηση του Δήμου μας να συνεργαστεί στο έργο των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, ξεθάβει από το αρχείο του παγωμένες υποθέσεις και πιέζει για απολύσεις από το παράθυρο. 
Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό των εργαζομένων. Αντιστεκόμαστε στις απολύσεις που στέλνουν δεκάδες οικογένειες στον καιάδα της ανεργίας, ενώ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση των υπηρεσιών μας. 
Ήδη μετά την απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ο Δήμος μας μέσα από συνταξιοδοτήσεις έχει χάσει 145 εργαζόμενους από το δυναμικό του. Δεν θα γίνουμετα εύκολα εξιλαστήρια θύματα της πολιτικής της Τρόικας και της κυβέρνησης! Εργαζόμενοι, δημότες και δημοτική αρχή αγωνιζόμαστε ενωμένοι».
Η δημοτική αρχή παρευρέθηκε στην παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΑΣΕΠ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο του Τμήματος Ειδικών Υποθέσεων, ενώ το απόγευμα με πρωτοβουλία της πραγματοποιήθηκε συνάντηση με βουλευτές της Β' Πειραιά, τους εργαζόμενους και τους επικεφαλής των παρατάξεων.

ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ 
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.