Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μαθήματα αλληλεγγύης – Μαθήματα αγώνα!

 Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας οργανώνει μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου-λυκείου, δίνοντας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση της, μια άλλη διάσταση στην παιδεία, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο, δημιουργώντας παράλληλα μια διαφορετική σχέση μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών που δεν εδράζεται στην τυποποίηση, την «παπαγαλία» ή στο κέρδος.
 Τα μαθήματα αυτά, δεν θα υποκαθιστούν το δημόσιο σχολείο και δεν φιλοδοξούν να οικοδομήσουν ένα «μη κερδοσκοπικό» φροντιστήριο. Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι να ανακουφίζουν τις οικογένειες εργαζόμενων και άνεργων που δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανοίγουν διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, επιδιώκουν την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού.

Την Τετάρτη 6/11  στο στέκι της  η Εργατική Λέσχη  Κερατσινίου Δραπετσώνας   (Ινεπόλεως 5) στις 6:00μ.μ.. καλεί την ΕΛΜΕ Πειραιά, το σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Κερατσινίου-Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», το σύλλογο εκπαιδευτικών ΠΕ Πειραιά «Η Πρόοδος», τον ΣΕΦΚ – Παράρτημα Πειραιά, άνεργους εκπαιδευτικούς και φοιτητές για να να συζητήσουν για τη διοργάνωση μαθημάτων αλληλεγγύης
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ