Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ!

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δεν κατάφεραν να δώσουν λύση στο πρόβλημα της ΔΗΚΕΠΑ. 
Μετά από μια συνεδρίαση που ξεκίνησε πολύ καλά,  ήταν η πρώτη φορά που μετά από 3 χρόνια το συμβούλιο "συνεδρίασε", ακούστηκαν απόψεις, θέσεις και επιχειρήματα, δυστυχώς το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας!
 Οι περισσότεροι σύμβουλοι, κάτω από τα θλιμένα βλέμματα των εργαζομένων οι οποίοι ήταν παρόντες, δέχτηκαν ότι το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ, μετά τις ανεπάλληλες καθυστερήσεις και ολιγωρίες, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο, βρίσκεται σε οριακό σημείο και μαθηματικά η επιχείρηση οδηγείται στο κλείσιμο. Οι περισσότεροι συμφώνησαν να γίνει έστω και η τελευταία προσπάθεια, η μοναδική ορατή λύση, η οποία θα είχε το ρίσκο της, αλλά θα ήταν μια προσπάθεια!
Πιο συγκεκριμένα, υπέρ της πρότασης για λύση της ΔΗΚΕΠΑ και πέρασμα στον Δήμο εργαζομένων, αρμοδιοτήτων και χρέους ψήφισαν 19, μόλις 4 ψήφισαν την πρόταση της Διοίκησης, 3 την πρόταση της Λαικής Συσπείρωσης, 1 ψήφισε παρών και 1 λευκό (Δήλωση Ζ. Ζούπη για το θέμα εδώ ). 
Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία, έπρεπε να ψηφίσουν 21 δημοτικοί συμβούλοι για να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς!

Από εδώ και πέρα, όλοι πήραν την ευθύνη τους και αυτοί που στήριξαν την πρόταση και οι άλλοι που διάλεξαν να διαφοροποιηθούν, αλλά και οι άλλοι οι οποίοι απουσίασαν!